bewustwording Blog Oefeningen Zelf Liefde

Afwijzing

imagesBesluit vandaag om de afwijzing die op je geprojecteerd werd en die je als kind naar binnengetrokken hebt, terug te geven.
Het is nooit persoonlijk geweest, men wijst zichzelf af en dat uit zich in het handelen. Stop dus met het afwijzen van jezelf.

Ga zitten, voel je billen op de stoel, je voeten in je sokken en op de grond. Sluit je ogen, maak je kaken en je schouders los, rol met je ogen en voel je tong in je mond. Adem gelijkmatig totdat je voelt dat je ontspant.

Waar zit de collectieve afwijzing in je lichaam? Onderzoek wanneer je het naar binnen trok. Was het bijvoorbeeld een leraar op school door wie jij je afgewezen voelde? Ga dan met die leraar in gesprek. Geef ‘de energie van de afwijzing’ een kleur en geef het in liefde terug aan de rechtmatige eigenaren.

Werk vervolgens met het afwijzen van jezelf. Zonder kapstok kun je geen jas ophangen, met andere woorden: de energie haakt niet aan als jij het niet al bij je draagt.

Zoek jij toestemming en bevestiging om er te mogen zijn? Of bevestiging dat je wel goed genoeg bent…of? En wie moeten dat dan vooral geven? Onderzoek wanneer jij jezelf vooral afwijst en keer naar binnen.

 

Recommended Articles