bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Regressie Spirituele ontwikkeling Ziel zielsregressie

Het pad van je hart

Chantal CindyLeef je volgens de stem van je hart? Of volgens de beelden waaraan je moet voldoen? Ben je wie je wil zijn of ren mee, struikelend, je kleren nog aantrekkend, de race in? Jezelf proppend in iets waarin je niet past maar ook niet weten hoe eruit. Wat dan? Hoe? Omdat je deze vraag niet kunt beantwoorden ga je door op de Bekende Weg.

Op het pad waarop geplaatst bent, gevormd bent, geconditioneerd bent. Een weg die altijd voor je gewerkt heeft ….tenminste aan de oppervlakte dan.  Een weg die je kent, een weg die je uitput, een weg die je passie niet heeft, een weg waar geen onkruid groeit.  Maar dat schuif je aan de kant.

Je weet wat je hebt. Wat verwacht wordt, waaraan je moet voldoen om op de weg te blijven. Dat geeft een vals gevoel van veiligheid. Je bedekt jezelf met de sluier want je hebt nog steeds geen antwoord op hoe en wat.

Je gaat op zoek. Naar dat ‘Wat wil ik dan.’ Je volgt cursus 1 tot en met 12 en nog steeds kun je de vraag niet beantwoorden. Je vraagt aan anderen wat zij denken wat jij zou willen. Ze stellen het een en ander voor dat -echt-bij-jou-past.

Diep onder dat alles. onder het gedraai en gedoe. Onder de zucht naar goedkeuring en bevestiging. Onder de verwachtingen en energetische ladingen (van anderen, vorige levens, etc..) vind je een zaadje. Jouw eigen kern.

Wanneer we echt naar binnen durven gaan en uit durven stijgen boven de de dans van slachtoffer en daderschap. Wanneer wij de dualiteit in onszelf kunnen omarmen, wanneer wij onszelf werkelijk zien, voelen we onze bedoeling.

Daarmee bedoel ik, dat wat jij wil ontdekken. Het hoeft niet allemaal groot en flitsend. Heel veel is klein en stralend. Voor de een is dat iets neerzetten in de vorm van een bedrijf, voor de ander is dat het leren van compassie, zorg of leren over woede, haat, vreugde …..We leren hier basale dingen. Het gaat in lagen. Wij zijn oneindig.  Wanneer je durft te luisteren naar het lied dat je zaadje zingt, wanneer je voorzichtig de stappen zet om je eigen melodie te volgen, hoef jij je geen zorgen te maken over het HOE. Dat stroomt met jou en je acties mee, dat opent zich, dat wijst zich. Richt jij je op het WAT.

Jij hoeft alleen maar je eigen lied te zingen en je acties eraan te verbinden. Trouw zijn aan je eigen melodie.

Dat klinkt makkelijk en misschien is dat het ook. We hebben immers geleerd dat het ‘heel moeilijk’ is allemaal en die overtuiging houdt ook tegen om er licht mee om te gaan.

Werk met je ziel. Op jouw manier. Een van de wegen is via regressie, maar er zijn er meer. Kies het pad wat bij je past.

Geluk is de blik waarmee je naar de wereld kijkt en haar ervaart. Van binnen naar buiten….

Wat je ook doet in het leven, mensen hebben meningen. Dat is prima. Dat mag. Leer ook daar lichter mee omgaan. Werk met de wortel van (zelf)afwijzing. Durf jezelf te volgen en leer weer te vertrouwen op je intuïtie. Jij geeft je leven vorm. Jij hebt de kracht je leven te creëren. Het is van jou. Wees lief voor jezelf en durf van het pad af te gaan, durf te verdwalen, te leven, te voelen, te vertrouwen. Een van de moeilijkste dingen is thuiskomen (zielenwereld) en zien dat je je ook had kunnen laten leiden door je hart en vertrouwen in plaats van angst en te kort. Ga het aan. 

 

Meer informatie? 

Werken met de ziel enzo

Contact

Recommended Articles