Hier vind je een greep uit de referenties door de jaren heen voor; 

  • Innerlijk Kind Werk 
  • Regressie (= vorige levenswerk = reïncarnatietherapie) 
  • Coaching 
  • Life Between Lives (LBL, zielsregressie)

Deze pagina wordt niet zo heel erg vaak ververst en eigenlijk is de lap tekst zo ook wel lang genoeg. Kijk ook bij de blogs onder de tag ‘Referenties’ daar vind je er nog meer. Wil je nog meer referenties lezen kijk dan ook op linkedin. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op!

Referenties Choicez Spiritual, Chantal van den Berg

En zij leefde nog lang en gelukkig | referentie LBL (zielsregressie)

Het leek wel een fout toneelstuk waarin ik beland was. Het decor was anders, de 1291091_91465363hoofdrolspeler had een andere naam, maar toch… het kwam mij allemaal zo bekend voor… Deze scenes heb ik toch al een keer gespeeld? Ik kan zelfs voorspellen hoe dit stuk eindigt! En jawel, de cirkel is weer rond.

Weer sta ik met een hart vol verlangens maar met lege handen op het toneel wat mijn leven is. Hoe kan het toch dat mij dit weer overkomt? Terwijl ik zo geleerd heb van de vorige keren en ik deze keer niet in mijn valkuilen ben gestapt. En toch… er is geen “ze leefden nog lang en gelukkig.”

Mijn hoofd weet zo goed wat ik wil en hoe het moet, maar toch lukt het niet. Diep van binnen kan ik geen contact maken met een vertrouwen, een vertrouwen dat het ook voor mij weggelegd is.

Zoekend naar antwoorden ga ik op reis naar een leven lang geleden. Een leven waarin ik beschermde wat mij dierbaar was, waarin ik opkwam voor mijzelf, maar waardoor ik alles verloren ben. Mijn gezin, mijn huis, mijn eigenwaarde en mijn leven. Door de ervaring in dit leven heeft zich een overtuiging in mij vastgezet dat ik geluk en liefde niet verdien. En onbewust draag ik deze schuld al honderden jaren met mij mee. Ik zie andere levens waarin ik probeer hiermee om te gaan. Iedere keer word ik weer met dezelfde thema’s geconfronteerd; bescherming, angst, machteloosheid, voor mezelf opkomen, vrijheid. Maar het lukt niet om deze schuld in te lossen. Ook in dit leven herken ik dezelfde situaties. En nu begrijp ik dat de nare ervaringen en de mensen die ik ben tegen gekomen één doel hadden. Ze zijn spiegels, uitdagingen om mij achter mijn muur vandaan te halen, om mij weer tot leven te brengen. Keer op keer, net zo lang totdat ik de cirkel doorbreek… Totdat IK de cirkel doorbreek. Want al die tijd had ik de sleutel tot mijn geluk in mijn eigen hand, alleen kon ik het niet zien. Nu weet ik dat wat er lang geleden gebeurd is mijn schuld niet was, nu kan ik het verdriet en de pijn van toen verwerken. Vanaf nu staat het mij niet meer in de weg en durf ik weer te vertrouwen. Vanaf nu leef ik nog lang en gelukkig. Dank je wel Chantal dat je mij hebt begeleid op mijn reis.” L.

Ik ben op het goede pad | referentie zielsregressie (LBL)

“Na het lezen van de boeken van Newton wilde ik graag een Life between lives (LBL) sessie doen. Via internet ben ik op zoek gegaan naar therapeuten en Chantals website sprak mij erg aan.

Een eerste kennismakingsafspraak kon ik snel maken en ik voelde me meteen bij haar op m’n gemak. Iets wat erg belangrijk is, zeker bij een reïncarnatietherapeut, omdat je je soms erg kwetsbaar opstelt. Immers, je neemt een kijkje in je eigen ziel en laat haar meekijken! De eerste reïncarnatiesessie was best spannend, want ik had dit nog nooit gedaan. En zo’n trance, hoe doe je dat nu? Chantal begeleidde me daar heel goed in en kon zich goed met mij levelen. Dit resulteerde in een mooie eerste sessie.

Op Chantals aanraden, door een aantal dingen die aan het licht kwamen tijdens de eerste sessie, heb ik nog een extra Innerlijk kind-sessie gedaan. De trance was dit keer heel makkelijk en het was heel bijzonder om te ervaren dat je je tijdens de trance zoveel dingen kunt herinneren, zonder dat je wist dat je die kennis bezit. En al die gevoelens die je ervaart, terwijl je lichaam geheel ontspannen is. Heel wonderlijk. Het mooie aan de Innerlijk kind-sessie is dat je tijdens de sessie heel veel emoties ervaart, die vrij heftig kunnen zijn, maar die je gelijk aanpakt en verzacht. Er is een heel stuk pijn, verdriet en wrok weggenomen. Heerlijk bevrijdend!

Toen was het tijd voor de LBL. Van tevoren had ik een aantal vragen op papier gezet en tijdens ons voorbereidend gesprek kwamen daar nog een aantal andere vragen bij. De sessie duurde in totaal 3 uur, maar vloog zo om. Het was een fantastische reis. Alle antwoorden die ik wilde krijgen heb ik gehad. Ik weet nu dat ik op het goede pad zit en heb zelfs een kijkje in de toekomst gekregen. Ook weet ik hoe ik contact kan houden met mijn gids en hoe ik de antwoorden op veel vragen in mijzelf kan vinden.

Mijn sessies bij Chantal waren stuk voor stuk erg bijzonder. Ik ben erg blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en bij haar terecht ben gekomen, ik had me werkelijk waar geen betere therapeut kunnen wensen. Chantal, ontzettend bedankt voor je fijne begeleiding bij alle sessies!” D.

Een engel op aarde…| referentie regressie & LBL

“Al voor dat ik een afspraak bij haar maakte wist ik, op het moment dat ik haar begon te volgen op Twitter dat zij heel bijzonder was. Zij zou iets gaan betekenen voor mij. Dat gevoel werd steeds sterker. Ik luisterde naar mijn gevoel en maakte begin januari een afspraak bij Chantal omdat ik niet verder kon in mijn leven. Enerzijds zat ik vast en anderzijds moest ik veel oplossen in mezelf.

Op onze eerst afspraak raakte Chantal een emotie bij mij aan waarvan ik dacht “Ik had dit toch opgelost?!” Nee, ik had mijn “oorlog” met mijn eigen moeder nog niet opgelost. Dat moesten we oplossen. We zijn  eerst begonnen met een conceptiesessie. Dit veranderde mijn gevoel en mijn relatie met mijn moeder. Ik wil de hele wereld bij elkaar roepen zodat iedereen een conceptiesessie mee maakt. Zo intens, zo bijzonder en zo dankbaar. Ik weet nog dat ik dacht “Dit gevoel van liefde en vreugde heb ik nooit eerder ervaren: Hierna zijn we verder gegaan met inner child, chakra reis, vorige leven en uiteindelijk LBL. Ik heb zoveel mogen zien en ervaren dat ik me zelf nu heel bijzonder noem. Ik ben vrij van alle woede en haat.

Ik heb mezelf opnieuw ontdekt. Ik heb heel veel inzichten gekregen met heel veel antwoorden. Ik leerde iedere keer weer veel over mezelf, over het leven en over mijn verleden. Ik heb leren loslaten, ik heb leren accepteren en ik heb mijn eigen waarde ontdekt en vooral ik heb mijn moeder vergeven en ben oprecht van haar gaan houden. Ik ben hier dankbaar voor.

Het meest bijzondere van alles sessies vond ik het LBL sessie. Dankzij het LBL sessie zag ik mijn overleden oma weer terug en dat was heel intens. Dankzij het LBL sessie weet ik wat mijn missie is en hoe ik dit moet uitvoeren. Ik weet welke richting ik moet opgaan in mijn leven.  Ik weet dat ik twee kinderen ga krijgen in dit leven en ik weet ook van wie. Dit laatste twee durfde ik niet te dromen!  Ik ben Chantal zo dankbaar dat zij mij heeft begeleidt en mijn reisleidster is geweest. Op het eerste moment dat ik haar zag voelde ik me heel veilig, dat is heel belangrijk!

Er zijn engelen op aarde met een bijzondere missie en daar is Chantal een van. Je komt haar niet zonder een reden tegen. Ze laat een spoor achter, een spoor van vrede, geluk, liefde, veiligheid en vertrouwen. Ze doet alles met liefde. Ik ben het leven dankbaar dat zij op mijn pad terecht is gekomen en ik ben dankbaar dat ik dit alles met haar en bij haar heb mogen meemaken. Het was een ander nl. nooit gelukt.” G. D.

Ik kan het aan!  | Regressie

V”oordat ik Chantal ontmoette  was  ik al een paar jaar aan het werk als coach en al zeker mijn hele leven bezig met spiritualiteit. Bij mijn eerste afspraak maakte ik haar duidelijk dat ik al die boeken die ze in haar kast had staan al had gelezen en ook al alles toepaste…dus daar hoefde ze niet mee aan te komen vertelde ik haar heel bijdehand. Ik deed toch al alles zoals het hoorde…maar waarom gebeurden er dan vreselijke dingen om mij heen. Ik kon het bijna niet meer aan. Chantal trok zich niets aan van mijn bijdehante houding en ging gewoon aan het werk. Ik dacht wauw, pittige tante. De sessies waren heftig maar ze deed het zo met liefde dat het uiteindelijk weer meeviel.

Paar maanden nadat ik bij haar gestopt was gebeurden er hele heftige, aangrijpende dingen in mijn leven. Een daarvan is dat mijn neefje was overleden en ik er  moest zijn voor mijn familie. Op dat moment begreep ik waarom ik Chantal nodig had gehad in mijn leven. Zij heeft mij veel wijsheid meegegeven en dankzij mijn reincarnatie therapie begreep ik de hele situatie en kon alles aan.” Sibel

Een groeiend zelfvertrouwen | LBL (zielsregressie)

“Ik was nieuwsgierig naar een Life-between-lives ervaring na het lezen van de boeken van Michael Newton over dit onderwerp. Ik wilde dit graag ervaren, zonder een directe therapeutische aanleiding, maar gewoon in het kader van mijn algemene spirituele ontwikkeling. Inmiddels heb ik 2 Life-between-lives sessies gehad bij Chantal en ze waren beiden zeer interessant en hebben me een hoop nieuwe inzichten opgeleverd en richting gegeven aan de volgende stappen op mijn spirituele pad.

Een heel bijzondere ervaring had ik tijdens mijn laatste LBL-sessie waarin ik een talenten download kreeg, naar mijn huidige leven en lichaam, van kennis en ervaring op het gebied van healing, welke ik in mijn vorige levens had opgedaan. Maar het belangrijkste is dat deze sessies me een groeiend zelfvertrouwen hebben gegeven om te vertrouwen op mijn intuïtie en dat wat ik eigenlijk al weet. En dat is niet in de minste plaats te danken aan de zorgvuldige aanpak van Chantal in haar begeleiding van de sessies. De aanpak van Chantal is erg gericht op het opbouwen van dit zelfvertrouwen. Dit is in mijn ogen ontzettend belangrijk, want velen van ons (waaronder ikzelf) zijn dit vertrouwen kwijtgeraakt in onze vooral op het denken gerichte maatschappij en opvoeding. Naast de professionele en liefdevolle begeleiding tijdens de sessie zelf is, waren de voorbereidende en nabesprekings-gesprekken ook vol met praktische aanwijzingen en tips die mij kunnen helpen in mijn verdere ontwikkeling. Chantal’s aanpak is heel direct en concreet, en ze weet hiermee het spirituele los van het zweverige te weken, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Ik ben van plan om Chantal in de toekomst nog regelmatig te consulteren als spiritueel coach in mijn verdere ontwikkeling.” Anoniem

Mijn eerste ervaring met regressie

“Wat een bijzondere ervaring heb ik beleefd: mijn allereerste regressie sessie. Mijn hoofd loopt er nog van over van de emoties en gevoelens van herkenning en verbinding. Een hoop dingen vallen als puzzelstukjes op zijn plaats. In dit leven vind ik soms moeilijk om te gaan staan voor ik wie ik ben omdat ik diep van binnen een angst voel voor de gevolgen die dat zouden kunnen hebben. Waar het gevoel vandaan komt, is me na de sessie duidelijk geworden en heb het ook een plek kunnen geven. Sinds kort treed ik naar buiten wie ik ben en waar ik voor sta.

Een ontwikkeling die al langer geleden in werking is getreden door verschillende gebeurtenissen. Tijdens de sessie komen er heel duidelijk beelden naar voren dat ik gedood ben omdat ik stond voor wie ik was en wat ik voelde. Iemand die mij verraadde riep ik tot de orde. Wat ik alleen onderschatte was dat de menigte erom heen zich tegen mij keerde en dat ik de confrontatie met de dood moest bekopen. De aanleiding was de pijn en het onrecht dat mij en mijn gezin was aangedaan en de vrouw die ik toen was, trad op tegen dat onrecht.

Maar het moment van geen kant meer op kunnen maakte zo machteloos, nog bozer maar ook zo verdrietig omdat ik wist wat me te wachten stond en wie ik achter zou laten, mijn 2 kinderen. De verbinding die ik met deze vrouw voel, ligt zo dichtbij de vrouw die ik in dit leven lijk te herleven.

De vrouw, vertrouwenspersoon en verbonden met de natuur, vol liefde, warmte en bescherming van haar naasten, leeft weer in een ander lichaam in een andere tijd. Ik ben verwonderd hoe deze beelden diep mijn ziel hebben geraakt en door in contact te komen met deze kant van mij en de diepere lagen van mijzelf te doorgronden hoe beter ik mezelf leer kennen en mezelf nog meer laat zien naar de buitenwereld. Ik draag deze ervaring mee in mijn hart en ik dank Chantal voor de liefdevolle benadering en kennismaking met deze vrouw in mij.” Manou Burghout

Een enorme last van mijn schouders | regressie & innerlijk kind

“Via werk kreeg ik de kans om coaching sessies te volgen bij Choicez. Ik was overbelast geraakt en kon kiezen tussen een psycholoog of een coach. Mijn manager had het gevoel dat een coach meer kon betekenen voor me, omdat zij zich ook richten op “de persoon en werk”. Ik heb er toen over nagedacht en heb toen gekozen voor Choicez.  Wat een goede keuze!

Aan mijn eerste gesprek met Chantal kon ik al merken dat ik met iemand sprak met een speciale gave. Dat vind ik het tenminste. Ik belde Chantal om een afspraak te maken voor een intakegesprek. In nog geen 10 minuten, zonder iets weg te geven, had zij al door dat het mij hoog zat. Ze zocht gelijk naar een mogelijkheid of ik nog eerder langs kon komen. Het intakegesprek met Chantal herinner ik me nog heel goed. Het was erg heftig, maar het voelde goed om het aan iemand te kunnen vertellen. Vanaf dat moment was het duidelijk voor mij. Ik was de weg kwijt en Chantal had de borden met richtingwijzers.

Tijdens de sessies werd het al gauw duidelijk dat ik door mijn verleden en bepaalde personen ik op een bepaalde manier ging leven om te overleven. Bij elk moeilijk of vervelend punt in mijn leven ging ik gewoon door, want dat moest ik van mijzelf. Vaak had ik het gevoel (bewust en onbewust) dat alles wat ik deed niet goed genoeg was. Ik kende mijn eigen grenzen allang niet meer. Omdat ik dit bijna mijn hele leven (wat eigenlijk maar 25 jaartjes zijn)  vol heb proberen te houden,  vond mijn lichaam het genoeg. Ook geestelijk kreeg ik een te grote klap om dit zonder hulp door te komen.

Door middel van regressietherapie en inner child kwam ik telkens dichterbij mijzelf. Er is een sessie die ik nooit zal vergeten. Het was de meest heftige, maar ook de mooiste sessie. Via een trance kwam ik in contact met mijn inner child, maar dat was er niet een maar het waren drie inner kids.
Allemaal mij in verschillende leeftijden (4, 18 en 25 jaar). Door naar ze te luisteren voelde ik de pijn en verdriet. Ik had van te voren aangegeven dat ik een blokkade had, waardoor ik vastzat in dat onbestemde gevoel van verdriet.
Tijdens de trance had ik er opeens geen moeite meer mee, want ik stormde de een na de andere blokkade door. Bij elk inner kind nam ik de pijn weg, werd ik weer een stuk lichter en kwam ik dichterbij mijzelf. Toen ik mijn ogen open deed, voelde ik dat er een enorme last van mijn schouders af was. Ik voelde mij gelijk gelukkiger en zekerder.

Dankjewel, Chantal. Ik weet dat jij zou zeggen dat ik het allemaal zelf heb gedaan, maar zonder jouw hulp was ik nooit zover gekomen. Dan had ik niet geweten wat er aan de hand was en had ik er niet aan kunnen werken. Dus bedankt!” D.

De klik met mijzelf | regressie

“In de sessies met Chantal heb ik eindelijk bereikt waar ik al jaren via diverse therapeuten, trainingen en cursussen naar op zoek was, namelijk de ‘klik’ met mezelf.  Dat klinkt misschien een beetje raar, maar er was altijd een gevoel dat er iets mis was met mij. Dat ik iets miste wat anderen om mij heen wel leken te hebben. Ik noem het maar even het gevoel tevreden en blij te zijn met jezelf als persoon of gewoon te accepteren dat je bent wie je bent.

Na verloop van tijd en heel veel boeken en cursussen later, wist ik rationeel door alle adviezen wel wat ik zou moeten doen, maar het lukte nooit daar het juiste gevoel bij te krijgen. Toen ik bij Chantal begon had ik het beeld dat we met mijn innerlijke kinderen zouden gaan werken, maar in bijna alles sessies kwamen we uit bij vorige levens. Het was keer op keer zo een mooi proces, het contact maken, doorvoelen en loslaten van vastgezette (nog) niet begrepen emoties. Bij het loslaten van die oude energie vond ik steeds een stukje van mezelf terug. Wat mij verbaasde was het gemak en de eenvoud ervan, het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en lang te duren! De sessie die het meeste indruk op mij maakte bracht mij terug naar de kern, die plek in mijzelf waarbij ik gelijk voelde “hier hoor ik, dit is mijn thuis.” Daar was de “klik” en vond ik mijn gevoel van liefde voor mijzelf. Nu is er rust waar eerst zoeken was en dat gevoel is niet meer weg gegaan!

Wat het werken met Chantal voor mij zo anders maakte was, dat zij altijd zeer stellig benadrukte dat niet zij maar ikzelf het werk deed en daar verantwoordelijk voor was. Ze gaf mij een natuurlijk gevoel van vertrouwen. Ik heb daar bij haar emoties laten zien die er nog niet eerder uit waren gekomen en toch voelde het goed.  Ik durfde dat door haar begeleiding. Bedankt Chantal, ik heb heel fijn met je gewerkt. Ik hoop dat nog heel vel mensen na mij via jou hun antwoorden vinden.”  Wendy

Slaap problemen | regressie

“Ik wil je langs deze weg hartelijk bedanken voor het mij de weg wijzen. Ik formuleer het maar zo. Want als ik ‘dank je’ zeg voor je hulp dan zeg jij; “je hebt het zelf gedaan.” Mijn doel om bij jou in therapie te gaan, was om mijn slaap problemen op te lossen.Ik wilde hoe dan ook een keer met mijn vrouw een rondreis maken en voelde mij daarin belemmerd uit angst dat ik niet goed zou kunnen slapen, of daar in ieder geval niet mee om wist te gaan.

Door jouw behandelingen heb ik een fantastische rondreis van drie weken door Thailand achter de rug. Mede omdat het zo goed ging met slapen. Natuurlijk had ik ‘s-avonds nog wel angst en 1 keer viel ik terug in mijn oude patroon.Maar alle andere keren ging het heel goed. En we hebben niet stil gezeten. We zijn 14 dagen lang elke dag op stap geweest en er waren veel indrukken. Je begrijpt wel dat dit een enorme ervaring voor mij is.

Ik ben je dankbaar dat je mij de goede weg heb gewezen. Het klikte ook goed tussen ons. Er was humor en ik kon mezelf bij je zijn. Toch werd er hard gewerkt. Het klinkt misschien raar maar je hebt het kind in mij eindelijk volwassen gemaakt. Ik voel mij nu veel sterker. Wel ben ik mij bewust dat ik nog moet leren om mezelf goed te beschermen zodat er geen onnodige energie weglekt. Daar werken we dus aan. Misschien kom ik nog wel een keer op herhaling. Ik merk namelijk dat het me nog wel moeite kost om niet in mijn oude routines te vallen. Dat weer eens een keer opfrissen lijkt mij niet zo slecht.

Tot slot zou ik willen zeggen dat reïncarnatie therapie wel een belangrijk onderdeel is van je behandelplan maar dat ik met name onder de indruk ben van hoe je het allemaal aanpakt en met name je kracht. Je prikt er als het ware doorheen en confronteert, maar wel op een prettige manier. Mij zette je er in ieder geval goed mee in beweging.” Hendrik.

Ik groei als vader | Innerlijk kind

“Ik heb in mijn jeugd erg veel narigheid meegemaakt en dat gaf mij het gevoel dat niemand van mij hield. Later ben ik in gaan zien dat niet iedereen mij haatte, maar dat mijn moeder mij liever kwijt dan rijk was. Ze sprak niet zoals ze bij mijn broertje of zusje deed, trots over haar bevalling en zwangerschap. Er zijn ook erg weinig foto’s van mij als kind. Verder heb ik littekens op mijn lichaam, waar ik de oorzaak niet van weet. Ik ben als kind flink mishandeld en kreeg als kind niet de liefde van mijn moeder die ik verdiende.

Ik merkte dat dit erg veel impact op mijn leven had en vond het moeilijk om mezelf ook maar ergens aan te binden. School, sport, relaties.  Alles liep mis. Ik ben jaren geleden bij een psycholoog geweest en deze vertelde mij dat ik alles op papier moest zetten en dat ik er op die manier wel uit zou komen. Dat werkte niet en ik bleef met mezelf in de knoop zitten.

Negen maanden na mijn scheiding heb ik contact opgenomen met Chantal van den Berg van Choicez. Na eerst een kennismakingsgesprek gehad te hebben, besloot ik bij Chantal in therapie te gaan. Pas toen ik in therapie ging werd het een en ander duidelijk voor me. In de sessies die ik had, ben ik een aantal keer in trance geweest. Tijdens mijn ‘trip’ leerde ik mezelf als kind liefde geven. Ik gaf mezelf net zoveel liefde al ik mijn eigen dochter nu geef. Dit heeft mij enorm goed gedaan! De sessies met Chantal hebben mij als mens en vader doen groeien.” Brayn

Van binnenuit | regressie

“Ik wilde graag zelf tot inzicht van mijn persoonlijke effectiviteit komen en beter leren omgaan met bepaalde moeilijkheden in mijn leven. Als psycholoog lees ik veel over theoretische wijsheid; hoe kan ik omgaan met bepaalde problemen. Daar ben ik dan een week vol van, maar het is en blijft geleende wijsheid.

Ik ben altijd een beetje nieuwsgierig geweest naar reïncarnatie therapie, gewoon een gevoel. Ik heb de inspiratie om mezelf verder te ontwikkelen als persoon. Alleen wil ik dit graag doen bij de juiste therapeut. Chantal is de juiste therapeut voor mij; inlevend, nuchter, confronterend, enthousiast, vakkundig en vertrouwelijk.

Met reïncarnatietherapie komt de wijsheid en inzicht van binnenuit, het is van mijzelf. Ik heb mijn leven weer in eigen hand kunnen nemen. Ik heb eindelijk pas op de plaats gemaakt en kom nu ook echt in actie. Dat geeft een bevrijdend gevoel.

Het is mooi verschillende levens te mogen ervaren en terug te komen bij je ziel. Het laat je zien waar je blokkades zitten en hoe je hiermee kan omgaan. Sommige lossen op, andere zetten je aan tot intern dialoog. Je gaat de blokkades in het dagelijkse herkennen, wat zeer verfrissend is. Reïncarnatie therapie heeft een grote impact op mijn huidige leven, als een soort liefdevol en groot cadeau voor mijzelf.
Ik voel daar dankbaarheid voor.” Natasha.

Wereld, hier ben ik. Ik kan je aan. | Innerlijk kind & regressie

“Twee en een half jaar geleden raakte ik overspannen. Ik leerde toen dat overspannen raken altijd een emotionele oorzaak heeft. Ik had in mijn leven heel wat emoties opgestapeld en was bezig met overleven. Ik zag in dat als ik echt verandering wilde, dat ik mijn emoties zou moeten verwerken en dus de confrontatie daar mee aan zou moeten gaan. Dan zou ik de stap kunnen nemen van overleven nar weer durven leven. Goed inzicht. Maar hoe kon ik dit voor elkaar krijgen? In ieder geval niet in mijn eentje. Alleen al om het feit dat ik ondanks dat ik de confrontatie aan wilde gaan, er onbewust steeds van wegliep.  Alleen een goede therapie en een goede therapeut zouden mij hierbij kunnen helpen. Ik had het gevoel dat regressietherapie een goede therapie zou zijn.  Maar wat een grote stap! Het leek mij zo eng!  Ik heb eerst andere therapieën (coaching en haptotherapie) gevolgd. Ze waren een zeer goede voorbereiding op de therapie die ik uiteindelijk bij Choicez ben gaan volgen.

Bij coach Chantal in therapie ben ik in staat geweest om de confrontatie aan te gaan met mijn emoties. In de eerste plaats toonde zij begrip voor wat ik vertelde en kreeg ik vel bevestiging. Soms als ik bij haar vandaan kwam dacht ik: ‘wat was ik daar nou net aan het ontkennen?’ Of  ‘ wat zat ik nou te doen alsof ik dat niet wist?’ Puur onbewust weglopen van de confrontatie. Chantal had dit heel goed door. Ik besefte mij dat zij echt een goede therapeute is. Toen mijn onbewuste doorhad dat Chantal niet voor de gek te houden is,  gaf ik haar mijn vertrouwen en ging het ineens allemaal snel. Het werd ook heel zwaar, want toen kwam de confrontatie, toen kwam het verwerken van emoties. Toen kwam het loslaten en toen kwam ook de ommekeer.

De ommekeer van overleven naar durven leven. De bewustwording van het feit dat ik niet meer hoe te overleven, dat ik mag leven. Het doorstaan van de angst ook die dat teweeg bracht. Het is op een gegeven moment allemaal zo snel gegaan dat ik het nog steeds nauwelijks kan bevatten. En ook hier kwam weer de kracht van Chantal als therapeute naar voren: iemand durven confronteren en dat ook goed kunnen begeleiden.

Ik voel me trots! Trots over wat ik doorstaan en bereikt heb. Ik voel rust en vrede als ik naar mijn verleden kijk. Ik heb een groot doel bereikt. Ik kan nu naar de toekomst kijken en heb het vertrouwen dat ik in de toekomst ook ga bereiken wat ik wil bereiken. Ik ben uit een diepe put geklommen en sta nu weer met mijn hoofd in de wind en voel de vrijheid. Ik kan verder met de toekomst. Ik zeg met vertrouwen: wereld, hier ben ik, ik kan je aan! Zoen!” Bianca

Jezelf onder ogen zien | Innerlijk kind

“Toevallige ontmoetingen, ik geloof er niet meer in. Het kan geen toeval zijn geweest dat ik Chantal op mijn pad tegenkwam. Lange tijd waren het gezellige ‘ontmoetingen’ en zo verstreken er weken, maanden, zelfs jaren.  Tijdens die ‘ontmoetingen’ kwam het werk van Chantal ook voorbij en zo kwam het dat precies op het moment dat ik stuk liep en wat inzicht kon gebruiken Chantal de juiste vrouw op de juiste plek was.

Jezelf onder ogen zien, of dit nu met gesloten of open ogen is, is een flinke uitdaging. Zoeken naar antwoorden in jezelf is een barre speurtocht. Je zit zo vast in jezelf en je eigen overtuigingen dat je de antwoorden eenvoudigweg niet ziet. Hoe fijn om dan een lichtje in het duister te hebben!

Maar voor je kan gaan zoeken is er vertrouwen nodig en veiligheid. Tijdens het intakegesprek kwamen die gevoelens als vanzelf. Chantal stelt je direct op je gemak,  ondanks haar directe vragen. De sfeer van haar praktijk is rustgevend. Maar nog belangrijker is dat je meteen weet en voelt met een professionele dame te maken te hebben. Iemand aan wie je je volledig durft over te geven.

Mijn sessie(s) met Chantal waren een boeiende belevenis en zeer verhelderend. Op liefdevolle wijze mocht ik terug in en naar mezelf en vond ik de antwoorden die ik nodig had om verder te kunnen. Mooi hoe diep je kan gaan met de juiste begeleiding! Chantal bedankt voor wie je bent en dat onze wegen elkaar mochten kruizen!” Wendy

Wat jouw coach sessies voor mij betekend hebben: | LBL 

“Ik ben 3 keer bij Chantal geweest. Een intake gesprek, een regressie sessie en als kers op de taart een life between lives sessie. Nadat ik na de intake naar huis reed besefte ik me dat ik met een bijzonder mens in contact was gekomen. De vragen die Chantal me stelde met de weinige informatie die ik had gegeven hadden direct een grote impact op mij en vond ik bewonderenswaardig. De regressie sessie met Chantal zorgde ervoor dat ik alle beperkingen die mij belemmerden heb opgeruimd. Met als resultaat dat ik voor het eerst in mijn leven liefde voor mezelf voel. Door de life between lives sessie heb ik inzichten gekregen die me in dit leven helpen mijn levensdoelen te behalen. Deze 3 sessies zorgden ervoor dat ik naast de liefde voor mezelf veel meer levensvreugde ervaar. Heerlijk!” Joyce Snijders – Tilburg

Hoi Chantal, | regressie

“Hier een poging om mijn bevindingen onder woorden te brengen: Door de therapie bij Chantal hebben onbestemde (nare) gevoelens meer een gezicht en een stem gekregen. Daardoor ben ik beter in staat om met mijn emoties en gevoel om te gaan, ik word er niet meer door overspoeld en dat is een enorme winst! Haar betrokkenheid en haar heldere kijk op de dingen die tijdens een sessie naar boven komen scheppen ruimte en veiligheid.
Chantal heeft mij een zeer waardevolle en doeltreffende therapie gegeven, als je het kaf van het koren wil scheiden in therapieland…dan raad ik je Chantal aan.” Anoniem

Dichter bij mezelf. | regressie

“Ik ben aan de Reïncarnatietherapie begonnen omdat ik wist dat ik me op dit gebied wilde verdiepen en ontwikkelen. Ik had al een tijdje het gevoel om steeds in oude patronen terug te vallen en niet verder te komen. Ook had ik de behoefte om dichter bij mezelf te komen. Ik kwam op de site van Chantal via LinkedIn. Ik ken haar al vanuit mijn jeugd en dat maakte het voor mij eigenlijk makkelijker om contact op te nemen.

Chantal is iemand waar ik blij van wordt. Ze is ‘down to earth’ en heeft humor. Ik kreeg van haar heel erg het gevoel op één lijn te zitten en ik denk ook dat dat haar kracht is. Ik heb erg veel uit de sessies gehaald en al na de tweede voelde ik een verandering in mijn ‘zijn’. Het voelt als een stukje dichter bij mezelf. Mede door het gebruik van visualisaties heb ik heel wat ‘oude en vuile was’ weg kunnen gooien.” Vivienne

Een openbaring | regressie

“Enige tijd geleden heb ik enkele reïncarnatiesessies gevolgd bij Chantal, nadat ik erachter kwam dat ik nogal een probleem had met groepen mensen en het moeilijk vond ergens binnen te stappen. Ik kon de oorzaak hiervan niet echt goed zelf ontdekken, dus besloot ik deze vorm van therapie eens uit te proberen.

Na een intake zijn we meteen met dit probleem aan de slag gegaan en het werd eigenlijk al snel duidelijk waarom ik zo’n moeite hiermee had. Uit mijn vorig leven werd mij duidelijk dat ik nogal een teruggetrokken leven leidde, niet uit vrije wil helaas, maar omdat iemand anders mij zo’n angst inboezemde dat ik me niet in bars of dergelijke durfde te vertonen. Hij sloot mij dusdanig buiten, dat ook anderen mij niet zagen staan.

Dit leven te ervaren was voor mij echt een openbaring, ik was weer terug in dat leven en daar hoorden ook weer de angst en andere lichamelijke bijwerkingen bij. Het was wel heftig, maar ook goed. Een soort afsluiting, want ik kon dat leven nu vanuit mijzelf bekijken en het daardoor echt
verwerken. Ik heb nu een stuk minder moeite met groepen mensen, omdat ik de oorzaak ervan verwerkt heb en weer verder kan.” K.

Een spiegel bij het reflecteren | regressie | innerlijk kind

“Begin 2007 besloot ik regressietherapie te gaan volgen. Ik hoopte dat deze therapie mij zou kunnen helpen om de balans tussen mijn ratio en gevoel te verbeteren. Vaak dacht ik dat mijn verstand en mijn gevoel  me tegenstrijdige boodschappen en adviezen gaven en daardoor raakte ik erg verward. Met deze intentie ben ik aanvankelijk de therapie gestart. Gaandeweg werd duidelijk dat de verwarring die ik voelde vooral betrekking had op mijn relatie.

Ik zat in een relatie die niet goed liep en waarin ik mij niet prettig voelde. Mijn gevoel heeft mij al die tijd gewezen op dit feit, maar ik probeerde met mijn verstand mijn gevoel weg te rationaliseren. Ik had bovendien verschillende rationele overtuigingen die mij in de weg zaten. Ik heb veel mentale sessies gehad en enkele sessies waarbij ik in trance ging.

Door de therapie heb ik mijn gevoelskant en mijn rationele kant met elkaar in balans kunnen brengen. De sessies hebben mij geholpen om eerlijker naar mezelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor mezelf en mijn leven.Dit was soms enorm confronterend en vooral ontzettend bevrijdend.

Het is eigenlijk jammer dat emotionele en rationele overtuigingen je soms zo dwars kunnen zitten dat je innerlijke kern zich niet goed kan manifesteren.Door een open en eerlijk reflectieproces aan te gaan, heb ik mezelf een heel stuk beter leren kennen. Ik ben ook veel milder naar mezelf gaan kijken en ik waardeer mezelf als persoon nu meer. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je groeiproces en doe je het zelf, maar het kan heel erg helpen om daar af en toe wat hulp bij te krijgen. Voor mij was de therapie een spiegel die mij confronteerde met mijn kern en mijn essentie. Ik heb die kern helemaal bloot gelegd.

Ik heb mij vaak kwetsbaar gevoeld, maar uiteindelijk voel ik mij heel krachtig en ben ik trots op mezelf. Ik ben dit proces 100% aangegaan en het heeft mij 200% groei en inzichten gegeven.Ik voelde mij sterk en kon op mezelf vertrouwen. Ik heb voor mezelf kunnen kiezen en heb mijn relatie uiteindelijk verbroken. Door de ondersteuning en begeleiding van de therapie, heb ik de juiste beslissing kunnen nemen. Ik voel mij krachtig, overtuigd en bovenal voel ik me helemaal in balans. Mijn kern heeft zich kunnen manifesteren en ik heb geleerd hoe belangrijk het is om altijd trouw te zijn aan je eigen kern.” Charlotte

Geen overgeef angst meer. | Regressie

“Sinds ik aan de therapie begon ben ik veel meer over mezelf te weten gekomen. Door middel van de sessies heb ik meer inzicht gekregen waar het probleem vandaan komt en dat ik het ook los kan laten, want het hoorde bij mijn vorige leven(s) en niet meer in het huidige. Ik kan nu weer in sociale situaties veel beter eten zonder dat ik angstig wordt dat ik het niet weg krijg en dat het niet lukt. Ook op mijn stage gaat het veel beter,daar ben ik heel blij om! Bedankt dat je me hierbij hebt willen helpen.” A.

Vrij maken van energie | regressie

“Ik ben bij Chantal terechtgekomen omdat ik steeds weer in dezelfde valkuilen stapte en daar eindelijk wel eens van af wilde. Het probleem analyseren en er over praten had ik naar mijn gevoel al genoeg gedaan en daar kwam ik niet meer mee verder. Ik had zelf sterk het ‘gevoel’ of idee dat ik er net zo lang last van zou houden tot ik terug zou kunnen keren naar de oorsprong van het probleem om daar de emotie onder ogen te zien en lost te laten.

Mijn gedachten kwamen dan al gauw bij het terug willen gaan in de tijd, regressietherapie dus. Uiteindelijk kwam ik vrij toevalling? bij Chantal en reïncarnatietherapie uit, puur omdat de website van Chantal me erg aansprak. Reïncarnatietherapie, ook wel spannend dacht ik, en wie weet heeft het inderdaad wél met een vorig leven te maken, maar ik vond dat ook wel een beetje eng. Ik ging echter blanco naar Chantal.

Mijn doel was immers, vastgezette energie waar ik last van had ‘vrij’ te maken, zodat ik meer mezelf kon zijn en beter bij mezelf zou kunnen blijven en of dat nu in dit of in een vorig leven vast was gaan zitten kon me eigenlijk niet zo veel schelen, ik wilde het oplossen. Uiteindelijk is het heel anders gelopen dan ik in eerst instantie had verwacht. Ik heb geen spectaculaire beelden van vroeger of van  vorige levens gehad (waar ik in de verte toch ook wel een beetje nieuwsgierig naar was) maar ik merkte wel al vrij snel een verandering in mezelf, alsof ik een jarenlange
programmering aan het veranderen was. Terwijl de inzichten of sessies die daar aan vooraf gingen op zich niet eens zo opzienbarend waren en toch was dat blijkbaar wel de ommekeer van wat ik ‘de toestemming’ noem die ik mezelf eindelijk kon geven om meer rekening met mezelf te gaan houden. De werkwijze van  Chantal vond ik erg plezierig, helder, nuchter, professioneel en tot the point. Kortom geen eindeloos navel gestaar, maar naar de kern toe werkend zonder een gevoel van opgejaagd te worden.” Fonnie Nicolai

Wat kan het leven toch mooi zijn  | LBL (zielsregressie)

“Hallo, mijn naam is Vincent . Enthousiast geworden door de verhalen over LBL van een goede vriendin van mij, heb ik contact gezocht met Chantal. De eerste keer ben ik naar haar toe gegaan voor een intakegesprek. Chantal is een geweldige en eerlijke gesprekspartner die goed kan luisteren. In het gesprek kon zij al verbanden leggen die zorgden voor de nodige inzichten. De tweede keer kwam ik eigenlijk voor een LBL-sessie. Doordat we de nodige heftige weerstand tegenkwamen, zijn we in onderling overleg overgestapt naar een regressie. Daarin werd heel duidelijk waar de weerstand uit bestond. Had zo moeten zijn. Eerst de hobbels uit de weg ruimen, voordat we verder kunnen gaan. De derde keer ging ik voor de LBL-sessie. In het begin weer wat weerstand. Ik had nog wat problemen met mezelf over te geven en om actief onderdeel uit te maken van de sessie. Na even een kleine pauze, was ik er klaar voor. Geen schroom meer, geen hindernissen, geen weerstand meer. Steeds verder kon ik me openstellen en steeds duidelijker werden de beelden. Door de vragen op zielsniveau te beantwoorden, werden mij veel dingen duidelijk. Door de juiste begeleiding van Chantal, kan ik me nu weer volledig openstellen voor het geven en ontvangen van liefde. Uiteindelijk is dat het gene waar het allemaal om draait. De rest van mijn leven zal ik hopelijk nog veel mogen leren. De sessies met Chantal zijn in ieder geval weer een stap in de goede richting. Wat kan het leven toch mooi zijn.” Vincent

Paniek aanvallen | innerlijk kind

“Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt bij het lezen van een tijdschrift toen ik in de wachtkamer zat van de huisarts. Daar zat ik, niet voor de eerste keer, voor mijn lichamelijke klachten als hoofdpijn en paniekaanvallen, waarvan ik eigenlijk al wel wist dat stress en een verkeerde balans in mijn lichaam de oorzaak waren. Voor andere mensen waren deze klachten niet zichtbaar, maar als moeder van een moeilijk opvoedbare zoon, drukke baan en perikelen met mijn partner eigenlijk niet onbegrijpelijk. Bij thuiskomst ben informatie op internet gaan bezoeken. Omdat ik contact wilde met een therapeut in mijn omgeving, kwam ik bij Chantal terecht. Ik stuurde haar een e-mail en een eerste afspraak was snel gemaakt.

Deze eerste afspraak was relaxt en ik voelde ook echt dat als een vrijblijvende kennismaking. De sfeer was goed en hoewel ik natuurlijk me ergens afvroeg of dit echt resultaat zou gaan opleveren, koos ik voor een vervolg. Mijn wil om me beter te voelen en mijn nieuwsgierigheid won. De sessie die daarop volgden heb ik als bijzonder en goed ervaren. Het bijzondere eraan is dat er echt intens naar je gevoel en lichaam wordt gevraagd en geluisterd. In eerste plaats door Chantal, zij is immers de therapeut, maar vooral ook door mijzelf . Ik vond het professioneel hoe ze bepaalde uitspraken die ik tijdens de gesprekken vooraf de sessie deed, terug liet komen. Uitspraken die voor jezelf vanzelfsprekend zijn, maar vaak een diepere betekenis blijken te hebben.  De sessie zelf –met gesloten ogen liggend op de bank- waren in het begin een beetje onwennig en spannend, want ik wist niet zo goed hoe –gezien mijn paniekaanvallen- hierop zou reageren. Maar het was inspannend en ontspannend tegelijk, soms best grappig, maar vooral de eerste sessie maakt ook emoties uit het verleden bij me los. Ik denk dat vooral deze sessie heel belangrijk is geweest achteraf gezien. De 4 sessies die volgden hadden telkens een andere insteek, maar allen met het doel om mijn angsten en hoofdpijn onder controle te krijgen. Ik kreeg ook huiswerk mee en voor mij gold vooral; zoek jezelf op en neem tijd voor jezelf en ontspanning. Dit deed ik eens per week door te gaan liggen met ogen dicht en aan een rustige omgeving te denken en de leuke maar vooral lastige zaken van de week door te nemen. Kortom; me te ontladen. Dit blijf ik doen.

Na 3 behandelingen merkte ik tot mijn verbazing en vreugde dat de reincarnatietherapie zijn vruchten afwierp. Na de 5e sessie had ik het gewenste bereikt. Ik had geen ervaring uit een vorig leven gehad, maar was dat voor mij noodzakelijk? Voor puur mijn nieuwsgierigheid misschien een beetje, maar voor mijn probleem op dat moment helemaal niet. Nu, maanden later, heb ik nog steeds geen paniekaanval gehad en ook mijn hoofdpijn is verminderd. Ik heb veel meer rust in lichaam en geest. Ik neem af en toe tijd voor mezelf en voel me zekerder. Dit is precies wat ik wilde bereiken; ik heb mezelf wat meer onder controle en heb mezelf beter leren kennen.

Chantal is een nuchter maar heel vriendelijk en belangstellend persoon en ik voelde absoluut geen schroom om alles met haar te bespreken en vragen aan haar te stellen. Ik kijk terug op een prettige therapie die niet langer geduurd heeft dan nodig (ook belangrijk). Wanneer het ooit nodig blijkt te zijn, is voor mij de stap niet groot om weer bij haar aan te kloppen.” A.

 

LBL

“I had the pleasure of meeting Chantal in 2009 at a *LBL training in Holland. Her enthusiam for her regression work, and her joy for life made her a real pleasure to work with, and be in her company. I highly recommend Chantal – she is amazing!” Karen Welsh

Tot op heden pluk ik de vruchten | regressie & innerlijk kind 

“Chantal is een geweldige vrouw. Zij ontvangt je alsof je gewoon op visite komt. Geen dolfijntjes, geen wierook, geen zweverige muziek, maar wel chocolaatjes, koffie/thee en dat alles in een warme sfeer. Ze neemt de tijd om je te leren kennen. Haar vragen zijn indringend, maar nooit brengt ze je in verlegenheid. Intuïtief weet ze hoe ver ze kan gaan. Ik kwam bij haar na een erg moeilijke periode in mijn leven. Het was niet dat ik haar bewust heb opgezocht, maar om haar een interview af te nemen voor een krant. Toeval bestaat niet, ik kwam op het juiste moment op de juiste plaats. Feit is dat ik me onmiddellijk bij haar op mijn gemak voelde en voor ik het wist waren de rollen omgedraaid. Ik sprak en zij luisterde.

Na het ‘interview’ besloot ik in overleg met Chantal een aantal sessies te volgen. Ik ging iedere keer met veel plezier en voelde me er goed bij. Tot het moment kwam dat Chantal aangaf dat ik sterk genoeg was om zelf verder te gaan. Het gevoel dat ik toen had, is vergelijkbaar met het vertrekken van de kraamhulp na tien dagen, moeilijk, zels wat verdrietig, maar met de wetenschap dat ik het alleen kon.

De kraamhulp heb ik echter nooit meer gezien en bij Chantal kan ik altijd aankloppen. Dat ga ik zeker nog een keer doen, maar dan alleen voor de gezelligheid en een kopje koffie. Tot op heden pluk ik de vruchten van Chantal’s werkwijze, ik hoef er alleen maar aan terug te denken en dan word ik vanzelf rustig. Chantal bedankt!!” Karen Voshol

Antwoorden | regressie & coaching

“In late 2009/early 2010 Chantal was my professional/personal coach as part of the Choicez ‘Giving Back’ campaign.
In the introduction session I chose a personal approach to help me strenthen my approach on matters in both my professional and personal life. Chantal has the abbility to reach into a person and to create an environment of trust en integrity. with that I was able to dig into my past and find asnwers to questions that have been on my mind for over 20 years. even though these kind of sessions can be very emotional of nature they were and still are very helpful in reaching my goal to act as one on both my personal and professional life. Chantal has helped me trough this pocess and was able to dig deep in my persona which give me the answers I was searching for so long. Knowing what I know now, and experiencing the approach of Chantal, a setting was created to reach goals in a positive way and taking out personal limitations from the past. Thank you, Chantal!” Danny Bonthuis, Exact Software

Persoonlijke benadering | Coaching

“De coachingsessies van Chantal heb ik als erg positief ervaren. Chantal hanteert een persoonlijke benadering, en weet een goede balans te bereiken tussen het geven van directe feedback en het stimuleren om zelf tot inzichten te komen. Daarbij gebruikt Chantal leuke creatieve methoden om los te komen van je eigen vaste denkpatroon waardoor je meer inzicht krijgt in je  eigen doen en laten. Voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen kan ik een of meerdere coachingsessies van Chantal aanbevelen!” Erik Nawijn, Exact Software

 Resultaat gericht | regressie & innerlijk kind

“I turned to Chantal for help on some recurring issues I felt I had to work on. I was looking for someone who was professional and personal and knows how those two go hand in hand. Chantal has the right balance between someone who has the skills and the knowledge and is at the same time the warm hearted, easy going person who listens well, analyses quickly and works with you towards the best optainable result. She will always be fair on what that result can be and has an open attitude that makes it easy to give and receive feedback. Her open and clear approach underline how professional she is. She is fair and genuine and I highly recommand her if you as an employer or employee or as a private individual need coaching,” Elena Benvenuti

Ik ben onder de indruk! | regressie 

“Vanaf de lunch die ik met Chantal had wist ik dat zij mij ging helpen. Zoiets voel je. Als een engeltje op mijn pad was ze daar. De juiste vragen, opmerkingen, haar directe en bijna nuchtere insteek, haar mooie uitstraling en natuurlijk haar prachtige pumps deden mij al vermoeden: dit is een zeer bijzondere vrouw.Met mij ging het niet goed. Ik was moe, in de war en had voortdurend het gevoel dat ‘ik moest overleven’. Als Smart & Sexy deskundige (mijn werk) voelde dat niet congruent.  Hoe kon ik anderen helpen als ik me zelf niet Smart & Sexy voelde? Er zat nog iets in de weg dus. In 3 sessies is het weer helemaal goed gekomen. Er zat mij nog iets dwars. Uit het verleden, diep weggestopt. Ik wist zelf niet eens dat dat het was. Maar samen met Chantal heb ik er aan gewerkt.
En het was hard werken maar de professionele en liefdevolle begeleiding van Chantal voelde zo vertrouwd dat het lukte. Het voelde zo onwijs als een opluchting! Nu, 3 maanden later, gaat alles beter. Echt alles. Het is weer gaan stromen.  Door 3 sessies! Ik ben onder de indruk. Dank je wel voor je hulp en ik zal je zeker aanraden bij mensen uit mijn netwerk.” Lisa Portengen, Smart & Sexy