Blog Persoonlijke ontwikkeling Ziel

Geen gangbaar beroep

voorouderregressieHet is niet het meest gangbare beroep, dat geef ik direct toe. Dat het effectief is en snel werkt, dat geef ik ook meteen toe. Toen ik aan de opleiding tot reïncarnatie therapeut begon had ik allerminst de intentie om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Ik deed de opleiding vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid. Eindelijk een plek waar ik ongegeneerd de ene na de andere ‘ zweverige’ vraag kon stellen. Stiekem hoopte ik ook dat ik een hapklaar antwoord zou krijgen op de vraag die mij al vanaf mijn 7e bezig hield. Hoe kom ik in ik?

Al tijdens de opleiding begonnen mensen zich bij mij aan te melden. In het begin hield ik de boot steeds af. Ik was nog niet afgestudeerd en ik had ook het blok ‘ daderlevens’ nog niet gehad. De mensen bleven aanhouden en mijn praktijk werd geboren. Naast mijn praktijk werkte ik ook nog in de ‘ gewone’ wereld, als mensen mij vroegen wat ik dan precies nog meer deed dan schoof ik dat een beetje onder de noemer van trauma therapeut. Ik had moeite met het woord reïncarnatietherapeut en was toen nog bang voor de reacties van anderen. Ik wilde niet dat iets wat voor mij van zo’n grote betekenis was, belachelijk gemaakt zou worden.

Ook binnen mijn privé omgeving werd niet altijd enthousiast gereageerd op mijn beroep en passie. Er zou geen droog brood in te verdienen zijn. Waarom kies je geen echt beroep? Na een tijdje begon ik de humor van het woord ‘ reïncarnatietherapeut’ op een saaie bank borrel in te zien. Met 1 simpel woord kon ik hele discussies plat krijgen en een stilte in leven roepen.

Toen ik er niet meer moeilijk over deed

En vanaf het moment dat ik er niet meer moeilijk over deed, deed mijn omgeving dat ook niet meer. Binnen de reïncarnatietherapie gaan we ervan uit dat de mens een ziel heeft. Deze ziel heeft ervaringen opgedaan in meerdere levens. Sommige van die ervaringen zijn niet goed geïntegreerd en neem je als thematiek weer mee het volgende leven in. Vaak zie je dat de uitdagingen die je in je leven ervaart steeds hetzelfde thema hebben. Macht – onmacht, verbinden – loslaten, vrijheid – onvrijheid, etc. Dat zelfde thema komt steeds weer terug, totdat je er iets mee doet. Dat kan op verschillende manieren. Reïncarnatietherapie is er een van. Kies wat bij je past.

Alles omvattend

Er komt een hoop aan bod tijdens de counselingsessies en eigenlijk is de naam reïncarnatietherapie te arm. Je werkt namelijk bv. ook met innerlijke kinderen, prenataal en in het huidige leven. Daarnaast natuurlijk ook met vorige levens en in het tussenbestaan. Reïncarnatietherapie is echt werken met de persoonlijkheid en ziel en richt zich op het herstellen van je natuurlijke levensenergie en de verbinding met de verschillende levens domeinen. Tevens herstelt reïncarnatietherapie de relatie tussen de persoonlijkheid en de ziel. Zodat je je keuzes beter kunt afstemmen op jezelf en je eigen stroom kunt volgen.

Een mooie aanvulling op reïncarnatietherapie is Life between Lives ( LBL). Een techniek, ontwikkeld door Michael Newton, die zich enkel en alleen richt op je belevingen in de periode dat je geen lichaam hebt. Letterlijk dus op je leven tussen ( fysieke) levens in. LBL richt zich op je zingeving vragen, je levensdoel, je reden waarom je geïncarneerd bent. Wat je hier komt doen, en waarom je het leven leidt dat je doet.

Ik houd van mijn vak. En als ik er perioden minder mee bezig ben omdat andere werkzaamheden mijn aandacht vragen dan ga ik het werk ook echt missen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat door velen in mijn gesteld is. Dankbaar dat ik getuige mag zijn en mag bijdragen aan diepte transformaties.

Mocht je ooit een reïncarnatietherapeut willen consulteren, kijk dan wel op de lijst van de NVRT. De therapeuten die daar vermeld staan hebben allen een goede opleiding genoten en zijn verplicht tot na en bijscholing.

Meer lezen over reïncarnatietherapie of over mij?

Recommended Articles