Chantal raakt je, spiegelt je en confronteert je. Ze inspireert en daagt je uit om werkelijk jezelf te
zijn en te leven. Alles van jou.”

Op een prachtige en zonnige zondagmiddag in April 1976 werd ik geboren. Het werd al erg vroeg duidelijk dat ik mijn eigen pad zou volgen. Ik liep niet in de rij, zoals dat heet. Ik volgde een totaal eigen ritme en zodra ik kon kruipen was mijn ondernemerslust een bron van hoofdpijn voor mijn moeder. Ik had al jong mijn eigen ideeën. Waarom een tafel een tafel genoemd werd, wie dat bedacht had en dat iedereen dat dan ook wist, kon mij op mijn vijfde al heel lang bezig houden. Zo snapte ik ook niks van ‘omdat dat nou eenmaal zo is’ en vroeg ik mij op mijn 7e af hoe ik in IK terecht was gekomen en besloot ik niet lang daarna dat de rat race een verspilling van mijn tijd en komst was. ‘Daarvoor ben ik toch niet hier?!’ Riep ik regelmatig tegen mijn moeder. Kind van twee werelden dat was ik.

De meeste leraren op de basis en middelbare school zagen mij liever gaan dan komen. Ik had een sterke wil en visie en verbaal ontwikkelde ik mij erg snel. Je ‘macht’ gebruiken werkte bij mij niet. Ik was er totaal niet van onder de indruk. Ik stelde veel vragen. Over de stof die ik geleerd kreeg, over het nut van het aanwezig zijn als ik het zelf ook kon, over de perspectieven die ik leerde, over het ‘omdat dat nou eenmaal zo is’. Was het wel waar?
Ik had een feilloze intuïtie. Ik keek dwars door het gebrek aan passie en de ingestudeerde stof heen. Hoevaak ik wel niet gehoord heb dat ik het maar moest aannemen en dat mijn leeraar zijn diploma al had, zijn niet op een hand te tellen. Het was van mijn kant geen brutaliteit maar oprechte nieuwsgierigheid en leergierigheid. Ik leerde al jong dat hoe je iets uitzendt niet altijd op dezelfde wijze ontvangen wordt.

Er waren er maar enkele die werkelijk les gaven en uitnodigde om te denken. Zo kwam het dan ook dat ik op mijn net vijftiende een brief naar de Koningin schreef om toestemming te vragen om volwassen onderwijs te volgen. Dan kon ik het tenminste zelf allemaal bepalen. Die kreeg ik. Gelukkig had mijn moeder genoeg vertrouwen in mij om mij mijn pad te laten volgen.

Ik zette mijn queeste voort en rond mijn 22ste ontdekte ik de opleiding tot reïncarnatie therapeut. Een opleiding op HBO niveau, die drie jaar duurde en die het had over de ziel. Ik kon daar leren over de ‘Ik’ in mijn ‘IK’. Ik kon er vragen over stellen en mijn overpeinzingen toetsen, niemand zou mijn vragen raar of vreemd, onzin, fantasie of vergezocht vinden.

Sterker nog dit waren mensen die er al mee werkten. Ik stond te popelen om te beginnen. Toen ik het studiemateriaal ontving werd mijn geduld nog langer op de proef gesteld. Het duurde nog minstens drie maanden voordat het echte werken met vorige levens zou beginnen en ik iets meer inzicht zou kunnen krijgen in die relatie tussen de persoonlijkheid en ziel.

Ik was niet voornemens om praktijk voeren, ik deed de opleiding omdat ik het interessant vond, wat ik ermee wilde doen dat wist ik niet. Daar had ik helemaal niet over na gedacht. Al tijdens de opleiding begonnen mensen zich aan te melden. In de eerste instantie verwees ik de mensen door naar afgestudeerde therapeuten, ik zat pas in het tweede jaar. Maar de mensen namen geen nee als antwoord en na overleg met mijn leraar, nam ik ze toch maar aan. Gewoon bij mij in de woonkamer. Ik had immers geen praktijk. Dat laatste werd snel voor mij opgelost, bij mij in de straat was praktijkruimte te huur, in Centrum Osher. Ik huurde twee dagen per week een praktijk ruimte en zat al snel vol.

Ik ben altijd vragen blijven stellen Mijn nieuwsgierigheid naar die mysterieuze ik in mijn IK bleef en ik begon mijn opleidingen en carriere op twee sporen te ontwikkelen. Al jong begon ik spirituele cursussen te volgen en later ook opleidingen. Ik volgde via het avondonderwijs de HEAO CE en toen ik net twintig was, werkte ik als assistent manager, niet lang daarna als manager.

Ik begon mijn ervaring en kennis vanuit het bedrijfsleven  te combineren met de technieken en inzichten die ik aan de spirituele kant vergaarde. Dat was en is een hele fijne en praktische combinatie. Het gaf handen en voeten aan de inzichten. Het was leerzaam en leuk maar toch miste ik iets.

Trainingen geven bij bedrijven bleek een antwoord op dat iets.  Ik merkte dat ik dat erg leuk vond en er ook erg goed in was. Ik besloot ook om dat meer te ontwikkelen. Het werken met groepen is een hele andere dynamiek dan een op een. Daarnaast wilde ik mijn ‘counselingsgebied’ meer ondergrond te geven en behaalde ik mijn diploma als beroepscoach. Het trainen was ik mij al doende eigen aan het maken en de opleiding tot beroeps coach zou mij meer ondersteunen in het werken met de bovenlaag van onze persoonlijkheid, het praktische terwijl het spirituele zich meer richt op de onderstroom, onze onbewuste processen. Daarnaast kon ik zo de combinatie maken van werken bij bedrijven als freelance trainer & coach en werken in mijn praktijk. De afwisseling in omgeving en dynamiek sprak (en spreekt) mij enorm aan.

In  2009 volgde ik de opleiding aan het Newton Instituut voor het begeleiden van een zielen reis. (LBL). Ik had hier al lang naar uitgekeken en nu waren ze weer in Nederland en had ik mijn 5 jaar full time ervaring met regressie en vorige levens (een vereiste om deel te nemen an de opleiding) ruimschoots binnen. De boeken van Michael Newton hadden mijn honger naar begrip en inzicht in de relatie tussen persoonlijkheid en ziel weer op scherp gezet. Dit gebied was onbekend terrein voor mij.

Er is een wereld voor mij open gegaan en hoewel ik daar nu 14 jaar mee werk valt er nog heel wat te ontdekken. Ik blijf mij verder ontwikkelen en werk ook regelmatig intensief met collega’s samen om mijn skills te blijven verbeteren. Ik blijf de ‘twee werelden’ verbinden. Mijn ervaring en kennis deel ik graag met je, zodat jij jouw antwoorden op jouw vragen vindt.

Ik ben gediplomeerd beroepscoach, regressie therapeut en gediplomeerd Life between Lives(zielsregressie) begeleider opgeleid door het Newton Institute. Voor Core Issuu ben ik gecertificeerd via het Tasso Instituut. De opleiding voor het werken met vorige leven heb ik gevolgd aan de SRN. In mijn tijd nog een drie-jarige opleiding. Nu twee-jarig.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij gerust. Ik beantwoord je email binnen twee werkdagen, wanneer je je telefoonnummer vermeld dan neem ik binnen twee werkdagen telefonisch contact met je op.

“Behandel jezelf zoals je de ander behandelt, met even veel geduld, liefde en respect.”