bewustwording Blog Oefeningen

Stempels onder je voeten | Oefening

Neem even een moment voor jezelf en adem goed je lichaam in. Wanneer je het moeilijk vindt om je aandacht vast te houden, beweeg dan je lichaam, maak bijvoorbeeld je schouders los. Of adem diep in en span al je spieren aan, adem weer stevig uit.

Maak goed verbinding met je lichaam, ervaar het ritme van je ademhaling. Concentreer je vervolgens op je gezicht, ontspan je tong en kaken, zak verder naar beneden richting, je nek en schouders. Steeds verder tot dat je bij je voeten aan komt.

Voel je voeten op de grond en stel je dan voor dat ze langzaam ietsjes de aarde in zakken. 

Onder je voeten zitten stempels met jouw naam. Visualiseer hoe elke stap die je na deze oefening neemt, ietsjes de grond in zakt en je naam op de grond stempelt. Ervaar hoe stevig je staat, hoe geaard.

Dit is een oefening om te aarden en om je ruimte in te nemen. Het ondersteunt je om bij jezelf blijven, wanneer er veel op je af komt. Loop rechtop, span je buikspieren aan en voel hoe elke stap ontvangen wordt door de aarde. Leef in het hier en nu.

Recommended Articles