bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling

Op de vlucht voor jezelf

img_2329Soms voelt het leven als stroop en zuigt de sleur van de herhaling alle energie uit je organen. Het rondrennen in de ratrace, net het einde van de maand halen of net niet, je vraagt je af of dit het is. Werken, zorgen, rondrennen, regelen, slapen en weer hetzelfde. Je verveelt je.

Je wil verandering maar je wordt al moe als je eraan denkt. Verandering betekent vaak ook actie en daar heb je al helemaal geen zin in. Je wil dat het nu gewoon eens zonder moeite en vanzelf gaat maar diep van binnen geloof je niet dat ‘van zelf gaan’ bestaat. Beperkende overtuigingen in je diepe onderstroom blokkeren je manifestaties. De zin van je bestaan is je op dit moment even ontgaan.  Jezelf motiveren, bij elkaar rapen en de moed erin houden is  een hele uitdaging en de laatste tijd eentje waarvan je niet meer zeker weet of je het überhaupt nog wel aan wil gaan.

Je hebt het gehad met uitdagingen. Je wil zijn. Zijn en met rust gelaten worden en een winterslaap, die wil je ook. Als je dan wakker wordt is alles voorbij en alles weer goed. Maar welk alles en door wie wil je eigenlijk met rust gelaten worden? Van wie wil je een vakantie? Aan wie wil je het liefste ontsnappen? Wiens alles, wiens leven? Het jouwe. Jouw leven.

Je wil in essentie ontsnappen aan jezelf en dat wat je tot nu toe voor jezelf gecreëerd hebt.

Het mooie en het lastige is dat alleen jij er wat aan kunt doen. Jij staat jezelf in de weg. Je leven toont de strijd die jij met jou voert. Ergens ben je afgedwaald van de route van je hart en op een ander spoor terecht gekomen. Dat kost energie. De enige die dat kan veranderen ben jij zelf. Doordat het gevoel van ‘laat mij maar’ en stilstand overheerst en je dit keer niet van de ene strategie in de andere tuimelt, ontstaat er ruimte. Je geeft de strijd op. Misschien is het tijd om vriendschap te sluiten, terug te keren naar je hart en te luisteren. Misschien is het tijd om de relatie tussen de persoonlijkheid, het lichaam en de ziel te verstevigen.

 Keer naar binnen

Je bent je bezieling kwijt. Nou ja…. kwijt….je hebt er even wat minder contact mee. Je kunt haar namelijk niet kwijtraken, ze is er altijd. Onze focus ligt tijdelijk ergens anders. Het vuurtje dat voedt, dat sprankelt dat zorgt dat je zin hebt in je dag wordt overschreeuwd door gedachten en een mindset die is gericht op tekort in plaats van overvloed. Het is nu de winter periode. De perfecte tijd om naar binnen te keren, diep in de grond te wroeten en te kijken wat sterven mag en wat gezaaid mag worden. Welke overtuigingen bepalen je onderstroom? Het zijn niet de golven die de richting bepalen, maar de onderstroom. Van welke beperkende conclusies mag jij je bewust worden? Welke betekenissen die je geeft aan situaties mag je herzien? Welk verhaal vertel jij jezelf? Welk script leef je? Keer naar binnen. Werk met de wortel. Transformeer dat wat je niet langer dient.

Voelen

Het is tijd om weer heel bewust te voelen; waar heb ik behoefte aan? Hoe voelt dit voor mij? Heb ik hier ruimte voor?

In hoeverre leef je nog in overeenstemming met de stem van je hart? Hoor je haar stem nog of zijn het de vernietigende zelfoordelen die in je wezen ronddwalen? Hoe praat jij tegen jou? Grijp in wanneer je gemeen en niet liefdevol bent. Observeer jezelf.  Plan activiteiten waarvan je weet dat het je goed doet. Mediteer weer eens. Keer weer terug naar jezelf. Deze periode waar je doorheen gaat is precies goed om de volgende in beweging te zetten. De verveling, de herhaling, de – is-dit – het -nou – duwt je uit je fase. Wanneer je het gevoel hebt dat je jezelf mee moet sleuren is het tijd om weer eens heel bewust stil te staan bij alles wat je zo waardeert in je leven en in jezelf. Alles waar je dankbaar voor bent. Ook de kleine dingen, zoals schoon beddengoed, een warme douche en de magische mist.

img_2187Adem

Een manier om jezelf te helpen is ademen. Ze zeggen dat adem de brug tussen het lichaam en de ziel is. Zonder adem ben je dood. Adem betekent leven en contact. Contact met het lichaam. Heel veel mensen zijn zich niet bewust van hun ademhaling en hebben niet door dat ze hoog ademen. Hierdoor kan de cirkel van Adem, de cirkel van leven, niet voltooid worden en kan het lichaam stress minder goed kwijt. Doordat er niet goed geademd wordt is het contact met het lichaam ook minder goed, hierdoor pik jij signalen pas later op, of te laat op. Je lichaam geeft duidelijk grenzen aan, wanneer je niet aanwezig bent, niet in contact staat ervaar je dat nauwelijks. Je lichaam is ook een soort vertaal systeem, ze vertaalt energie, geeft je indrukken van mensen, plekken en situaties, dit gebeurt o.a. via je aura en de chakra’s.

Wanneer je bewust bent van je ademhaling wordt je bewuster van je lichaam. Je lichaam spreekt en geeft heel goed aan wat wel en wat niet. Luister. Je creëert ruimte en reageert minder en antwoordt meer. Het observeren van jezelf wordt steeds makkelijker.

Je kunt elke dag wel tien minuten missen. Zet een wekker, ga zitten (of liggen) en adem.  Leg je hand op je buik en adem goed door. Ervaar het stille punt tussen de in en uit ademhaling, voel hoe het een cirkel is die uit twee helften bestaat. De uitademing is een andere Adem dan de inademing. Ervaar het verschil. Voel waar het centrum zit. Waar komt de Adem samen?

Neem je tijd.

Elk proces loopt zijn eigen tempo. Forceer jezelf niet. Geef jezelf de ruimte om jou te herontdekken. Je bent zoveel ervaringen rijker, wie ben je nu? Schrijven, het bijhouden van een dagboek is een goede manier om je patronen en diepere gedachten bloot te leggen. Ga het gesprek met jezelf aan en vraag door. Leer jezelf (opnieuw) kennen.

Wees nieuwsgierig naar jou ~

Deze blogs vind je mogelijk ook interessant;

Incarneren is best een hele klus
Soul retrieval; hoe kan het dat er delen van de ziel achterblijven? 

Meer lezen over Life between Lives of het werken vorige levens?

Ervaar het zelf; Introductiesessie

Meer informatie? Neem contact met mij op.

Recommended Articles