bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling Ziel

Omarm jezelf

Volledige verantwoordelijkheid voor alles waar je mee rond loopt en alles wat er is in je leven, biedt ruimte voor verandering. Verantwoordelijkheid is iets anders dan schuld en ook is er een verschil tussen het persoonlijkheidsniveau en het zielsniveau, of perspectief. Op zielsniveau willen we ergens los van komen, we willen helen, af maken wat onaf is, integreren en transformeren van bevroren delen.

Op persoonlijkheidsniveau ligt het ietsje anders en jij, als mens, moet er doorheen. Ik heb met aardig wat mensen gewerkt die in het proces van bewustwording boos werden op hun ziel. Deze weerstand is begrijpelijk en na wat werk met de ziel, zelfacceptatie en zelfliefde verdwijnt ze ook weer.

“Heel jammer ziel dat je ooit als Pietje er een potje van hebt gemaakt, maar wat heb IK daarmee te maken?!”
“Had je geen andere plek kunnen kiezen om geboren te worden.”
“Wat heb ik er mee te maken dat mijn ziel dat gedaan heeft, los het lekker zelf op!”
“Ik had ook via liefde kunnen leren!”
“Waarom geen liefdevolle ouders?”

De verschillende stromen in jou.

Ons lichaamsbewustzijn, persoonlijkheidsbewustzijn en zielsbewustzijn.
De persoonlijkheid en de ziel kunnen andere belangen hebben. De samenwerking is een belangrijke relatie om te onderzoeken. Soms is er weerstand van de persoonlijkheid naar de ziel toe maar soms ook van de ziel naar het leven toe. De ziel heeft er geen zin meer in en zit de rit uit, de persoonlijkheid doet dan het meeste werk. (zie ook het blog Incarneren is best een hele klus)

De persoonlijkheid ervaart nog afgescheiden te zijn van de ziel, de oorsprong hiervan ligt bij de ziel. De ziel voelt zich op een bepaald niveau nog afgescheiden van de bron wat zich uit in de persoonlijkheid naar de ‘eigen’ bron toe. Doordat de ziel die afgescheidenheid nog ervaart, creëert ze levens waarmee ze dat kan opheffen.

De levens worden vaak gecreëerd op hetzelfde niveau waarop de afgescheidenheid ontstaan is. Dus wanneer een bepaald thema tijdens een leven op aarde ontstaan is wordt het vaak ook op aarde opgelost. Hier hebben we emoties, een zenuwstelsel, polariteit en veel mensen zijn zich nauwelijks bewust van wie ze werkelijk zijn. De ziel heeft ook levens op andere werelden, waar andere ‘wetten’ gelden. Waar het lichaam bijvoorbeeld vloeibaar is en het contact telepatisch en waar je nog weet wie je bent en waar je vandaan komt.

IMG_2141Alles is verbonden

De ziel leert onder andere via en met jou. Alles is verbonden. Wat gezaaid is op het ene toneel van leven wordt geheeld en getransformeerd op het andere.

Met andere woorden, gebeurtenissen uit een vorig leven komen tot uiting in je huidige.

En dat begint vaak al in de baarmoeder of eerder, tijdens de conceptie. De ziel kiest de plek waar haar thema goed uitgedaagd wordt zodat ze het kan transformeren.  Het thema is een onderwerp, een stagnatie in de polariteit, een lek in de levensenergie, dat vaker wel dan niet al een paar levens speelt. De ziel wil iets helen, ergens mee om leren gaan en dat kan nou eenmaal het beste als de knopjes ingedrukt worden. Er zijn ook levens waarin de ziel uitrust, talenten leeft of waarin eigenlijk vrij weinig speelt behalve dan de dingen die we als mensen nou eenmaal meemaken, zoals het verliezen van geliefden door sterfte. Maar deze levens zijn meestal goed geïntegreerd en wandelen dus niet door het NU waarvan jij je bewust bent.

Het zijn vaak de levens waar iets mee is waar we nog last van hebben. Levens waarin we slachtoffer of dader waren. Levens waarin we bang waren onszelf te laten zien, levens waarin we verstoten of geofferd zijn. Levens waarin we iets mankeerden, fysiek of mentaal, waarin we de dorpsgek waren. Levens tijdens oorlogen. Levens waarin we gestorven zijn zonder door te hebben dat het lichaam er niet meer is. Een vloek die nog aan de ziel kleeft.

Wanneer het gebruik van je talenten, je gave of het laten zien van jezelf, je de kop heeft gekost denk je de volgende keer wel beter na.

Andere levens lopen dus door het leven dat jij herkent als het jouwe heen en uiteindelijk is zelfveroordeling de wortel van veel. Ook in dit leven. Vriendschap sluiten met jezelf is dus belangrijk. Dat verzacht je oordeel en verandert het in zelfreflectie. Acceptatie, volledige acceptatie, is hierbij onmisbaar. Durf ook je schaduwdelen aan te kijken. Alles wat jou jouw maakt. Omarm het.

Overziel

De ziel incarneert niet volledig. Niet met de volle 100%. Een deel blijft thuis. Dit deel wordt ook wel de overziel genoemd. Het verschuiven van je perspectief van Ik naar je overziel geeft veel inzicht en verandert je ‘Ik’ perspectief. Dat is wat er gebeurt in een Life between Lives.  Vanuit je overziel kun je zien hoe alles verbonden is, in elkaar past, klopt. Daderschap is ook een strategie. Het zijn verschillende uitdrukkingsvormen van dezelfde energie. Wanneer je boven de dualiteit en afgescheidenheid kunt uitstijgen omarm je je ware zelf.

Wie jij nu bent integreert straks na dit fysieke leven in het totaal van je ziel. Wat wil je toevoegen aan jou? Welke ervaringen wil je naar huis brengen? Wanneer je met de ziel werkt verbreed je je perspectief zie je hoe het allemaal past. Hoe het ontstaan is, hoe het in stand gehouden wordt en hoe je het kunt transformeren.

Wees nieuwsgierig naar jezelf.

Deze blogs vind je mogelijk ook interessant;
Incarneren is best een hele klus
Soul retrieval; hoe kan het dat er delen van de ziel achterblijven? 

Meer lezen over Life between Lives of het werken met vorige levens?

Ervaar het zelf; Introductiesessie

Meer informatie? Neem contact met mij op.

Recommended Articles