Persoonlijke ontwikkeling

Sluit vriendschap met jezelf

Wanneer jij liefdevol met jou omgaat verandert de wereld waarin jij leeft. Om de leugen van niets waard te zijn te kunnen blijven leven zoek je bevestiging. En ga je juist die relaties en situaties aan die je overtuigingen waarheid maken. Het in stand houden van de leugen kost veel energie, is zwaar en levert vaak (ziele) pijn op.

Het pad van (zelf) liefde gaat niet alleen over rozen. Wat er wel meteen verandert, wanneer jij beslist om er liefdevol voor jou te zijn, is de verbinding tussen jou en de jou in jou. En in die verbinding ligt warmte en troost. Een bron van liefde. Van jou voor jou.

De verbinding tussen je persoonlijkheid en je ziel. Wanneer jij er mag zijn ben je ontvankelijker voor je eigen signalen en leiding en informatie die jij jou over van alles geeft.Beslis. Beslis en verbind er acties aan. Sta niet toe dat jij jou uitscheldt in je hoofd. Aai jezelf over je arm en zeg iets liefs. Stuur jezelf een kaart met een liefdevolle boodschap. Kijk jezelf aan in de spiegel en verklaar jezelf de liefde. Maak er een gewoonte van om voordat je gaat slapen, op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Behandel jezelf zoals je een geliefde behandelt.

Het begint met kleine gebaren. Van jou voor jou. Leer het verschil kennen tussen drama en verdriet. Die laatste overkomt je, de eerste creëer je.Leer je focussen op dat wat voedend voor je is. En blijf je focus herpakken wanneer je afdwaalt. Dat afdwalen wordt vanzelf minder, geef het tijd. Leer om de projecties van anderen niet persoonlijk te nemen. We zijn allemaal spelers in hetzelfde veld, bezig met onze eigen lessen, thema’s, zielscontracten en groei. Oordelen die anderen over jou hebben gaan meestal over henzelf. Oordelen die jij over anderen hebt, gaan meestal over jou. Wens de ander succes op zijn of haar pad. Niemand heeft een patent op pijn.

Herken je kruispunt momenten. Die momenten dat je voelt dat er een patroon zich aan het herhalen is, de verleiding groot is en je er bijna ingezogen lijkt te worden. Die momenten dat je op het punt staat om drama te creëren maar bijna weigert om het te zien en het tegelijkertijd toch weet. Dat zijn je overtuigingen en strategieën in actie. Stijg erboven uit. Jij bent de maker ervan. Het is jouw ontwerp. Bestuur het. Wees je bewust van de keuzes die je hebt.

Het begint met kleine stapjes maar je zult merken dat je jezelf steeds serieuzer gaat nemen, waardevoller gaat vinden en jezelf steeds meer gunt. De verbinding met zelfliefde wordt steeds beter en sterker. Vanuit overvloed kun je delen en kun je je waarlijk verbinden. Herinner je dat je van jezelf houdt en wees nieuwsgierig naar jou. Er valt zoveel te ontdekken. De wereld is mooier met jou. En puur door te zijn wie jij bent, inspireer je anderen hetzelfde te doen.

Zie jezelf. Excuseer je nooit voor wie je bent. Je bent het waard. Liefde. Gun het jou.

✨

Het werken met de ziel is allesomvattend. Het is rauw, mooi, helend en erg effectief. De mensen die mijn praktijk binnenstappen zijn moedige zielen, bereid om door de pijn heen te gaan en het pad naar transformatie te nemen. Je leven verandert wanneer jij je herinnert wie je oorspronkelijk bent. Wat wil jij creëren en wat staat je daarbij nog in de weg?

Meer weten? Of zelf ervaren? Neem dan contact met mij op.

Recommended Articles