bewustwording Innerlijke reis lichaam Persoonlijke ontwikkeling Regressie Schaduw Spirituele ontwikkeling Voorouder regressie Ziel

De conceptie, een energetisch druk moment

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoordat een ziel zich weer met een lichaam verbindt is er een bepaalde voorbereiding die je klaarstoomt voor het komende leven. De ene ziel krijgt hierbij meer hulp dan de andere en dat heeft met de zelfstandigheid van de incarnerende ziel te maken. Hoe dat voorbereidingsproces gaat heb ik in ander blog beschreven die je HIER vindt.

Dit blog concentreert zich op het moment vlak voor de daadwerkelijke conceptie wanneer de ziel al afgedaald is.  

Tijdens het moment van conceptie gebeurt er een hoop. Je hebt de binnenkomende ziel met zijn rugzak van 20 kilo aan onverwerktheden en karma.  Je hebt de vader en moeder met hun zielsgeschiedenis en hun eigen conceptie.

Je sluit dus aan op het complete energetisch veld dan de drie zielen (inclusief jezelf). Aangezien je een plek hebt uitgekozen waar je thema’s het beste geactualiseerd worden, is de kans groot dat dat waar jij aan werkt in de een of andere vorm aanwezig is tijdens de conceptie van jou.

We stoppen dan ook vaak de energie (overtuigingen) van onze ouders in onze rugzak die nu veertig kilo weegt. En om het nog wat complexer te maken. Het gezin waar je nu in zit heeft meestal niks te maken met de nationaliteit, cultuur en gewoonten van het gezin waar je in een ander (vorig) leven mee  verbonden was.

Het lichaam heeft dus haar eigen energie en geschiedenis. Je ziel verbindt zich dus niet alleen met de aanwezige zielsenergie met ook met de voorouderlijke energie van de fysieke lijn. Het is dus een druk moment.

De dualiteit ligt mooi bloot; Man – Vrouw, Slachtoffer – Dader,  Genot – Schaamte, Liefde – Lust, Macht -Onmacht, etc.

Vaak hebben de eerste twee cellen waarmee jij je verbindt een compleet andere basis overtuiging/ aansturing en merk je dat in je dagelijks leven aan de tweestrijd in uiterste die je intern vaak voert, bijvoorbeeld; het leven is zwaar versus het leven is leuk of Ik straal versus ik mag er niet zijn.

Een conceptie sessie is helen op celniveau.

Het is een interessant moment om te onderzoeken. De energie is zo divers en de aanleiding tot een conceptie vanuit de ouders bekeken ook. Het kan voor de ouders ook onbewust gebeuren. Het kan ook zijn dat een van de ouders iemand wil om van te houden, of om de ander te laten blijven.  Er kan veel spanning omheen hangen bijvoorbeeld omdat het al een tijd niet lukt, etc.

Dit alles beïnvloed de energie. Een van de twee kan hopen dat er geen kind uit het samenzijn komt, omdat er al zo weinig (financiële) ruimte is. ( ‘Ik mag geen ruimte innemen/ lastig zijn is dan vaak de overtuiging van het kind) Veel mensen hebben seksueel misbruik ervaren en hebben ten tijde van de conceptie al hele levens erop zitten (soms ook verbonden met trauma) dit alles is in meer of mindere mate aanwezig toen jij binnenkam.

Sommige mensen dissociëren tijdens gemeenschap omdat er trauma mee verbonden zijn, voor de binnenkomende ziel is dit moeilijk. Het contact maken met iemand die er niet echt is, triggert het niet gezien worden en/of moeilijkheden op verbinden. Het aangaan van relaties bijvoorbeeld waarbij de ander er niet echt is.

foto-3Wat levert zo’n sessie mij op?

Verbindingen worden herstelt, energie wordt gescheiden, je oorspronkelijke intentie vanuit levensenergie wordt helder. Je merkt na een conceptie sessie dat je anders reageert, zaken raken je niet meer zo, het lichter, er is meer ruimte, je hebt inzicht in je doel en verbindingen. Je ‘cel programma’ wordt herschreven, om maar een paar dingen te noemen.

Wat was het veld waar jij je mee verbonden hebt? Wees nieuwsgierig naar jezelf!

Note; Over hoe het zit met de conceptie via ivf is nog niet zo heel veel bekend. Gezien dat het in de jaren tachtig begon te spelen zal het niet zo heel lang meer duren voor we daar meer over weten. 

Wil je hier meer over lezen dan raad ik je de boeken van Michael Newton aan. Hij (en andere LBL therapeuten) hebben veel informatie verzameld uit duizenden casussen over welke processen de ziel allemaal doorgaat.

Een Conceptie sessie is als losse eenmalige sessie te boeken; informeer naar de mogelijkheden.

De volgende links vind je mogelijk ook interessant;

Reïncarnatietherapie 

Life between lives 

Soul Retrieval. Hoe kan het dat er delen van de ziel achterblijven?

Neem voor vragen, meer informatie en of voor het maken van een afspraak contact met mij op.

Recommended Articles