Artikelen bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Projecties Schaduw Spirituele ontwikkeling Ziel

Ontdek wie ik is

foto 3Geraakt. Tot in het diepst van je ziel. Getroffen door de bliksem van de realiteit. Verstoten van wegen die niet langer je pad zijn. Opgelucht door de ruimte die acceptatie biedt. Huivering voor de te kiezen paden. De ravage van  je (onbewust) gemaakte keuzes staan nog te helder op je netvlies. Je comfort zone heb je verlaten. De Chaos trekt je in het nu en misschien is dat wel de reden waarom ze er is.

Misschien is het precies de bedoeling dat ze je raakt…’tot in het diepst van je ziel’. Om te voorkomen dat je nog verder bij jezelf vandaan gaat. Dankzij de chaos willen wij ons herinneren wie we zijn. Want juist in de chaos gaan we op zoek naar de verbinding met ons zelf.

Het is belangrijk dat we die verbinding voeden met liefde, aandacht, informatie en ervaringen die de frequentie bevatten waarmee je in overeenstemming leeft. Wanneer je ver bij jezelf vandaag gaat, concessies doet op de kern van je zijn ga je van ‘jouw’ frequentie af. Je voedt  jezelf dan niet meer met de juiste wederkerigheid en je vervuilt je bodem.

De Chaos eist dat je terug in verbinding gaat en antwoord geeft op de vraag ‘wie ben ik? Wat is mijn frequentie en waar sta ik voor?’. ‘Wat ga ik bouwen op de ruimte die de orkaan van mijn Chaos heeft achter gelaten?’ Wat ga ik manifesteren?’

Zorg voor jezelf en leer jezelf kennen.

De chaos biedt vanwege de aandacht die ze opeist een mooie kans om de balans eens op te maken. Hoe groter de chaos hoe groter vaak de hap uit je ego. Een heel stuk van je identiteit is aan diggelen geslagen en dat is goed. Het functioneerde niet meer en werkte niet voor jou. De jas was te krap, de handschoen te groot. Hoe dan ook het waren niet jouw kleren. Door goed voor jezelf te zorgen leer je jezelf kennen en leer je je te verbinden met je ware identiteit. Iets dat zich niet buiten jou bevindt en niet afhankelijk is van status, bezittingen en relaties.

Lichaam

Hoe zorg jij voor je lichaam? Hoe koester jij haar. Hoe liefdevol ga jij met je lichaam om? Hoe kijk je ernaar? Welke gedachten heb je er over? Hoe praat je tegen je lichaam? Hoe goed luister je naar je lichaam? Hoe raak je haar aan? Liefdevol met aandacht en zorg?

Wees bewust waarmee je je lichaam voedt en wat je lichaam van jou ontvangt. De letterlijke voeding die we tot ons nemen is ook belangrijk. Dat betekent niet dat je nooit eens flink mag doorzakken of ‘slecht’ mag eten. Je lichaam is sterk en kan dat prima verwerken, mits de balans er is. Rust en beweging doen ook mee in het verhaal. Ontspannen en inspannen zijn even belangrijk.

Geest
Hoe denk jij? Hoe verwerk jij informatie? Welke route is de weg naar waarheid? Op welke wijze onderzoek je de overtuigingen over jezelf, de ander en de wereld? Hoe vorm jij je overtuigingen?

Voed je geest, bekijk verschillende perspectieven. We zitten allen opgescheept met een referentie kader…. maak de jouwe breder. Weet vanuit welke perspectieven je denkt en kloppen die? Hoe weet je dat het klopt? Weet waarvoor je staat, weet wat je wilt, verbind je met dat waar je voor bent en laat los waar je tegen bent.

Voed jezelf met informatie en let daarbij ook op kwaliteit.  Er staat heel veel informatie op internet lees dus  meerdere bronnen en bekijk meerdere perspectieven voordat je iets gelooft en als waar vastzet in je wereld.

Doe je best om te ontdekken wat betrouwbare bronnen zijn.

Informatie die wij als waarheid aannemen wil zichzelf bevestigd zien. Zet je brein daarom op meerdere sporen en maak verbinding met je intellect, je boerenverstand, je persoonlijke macht, je integriteit en je intuïtie. Denk mee over wat de aarde, de mens en onze maatschappij nodig heeft. Leer de kunst van filosoferen en buig je over je leven, je wereld en je zelf (je universum).

De Ziel

Ook de ziel wil gevoed worden met aandacht, je vindt haar in stilte terwijl je geest rust Tijdens geïnspireerde momenten wanneer ze tot je spreekt. Je vindt haar in  plezier wanneer je geest lacht en je vindt haar in de chaos wanneer je geest troost, inzicht en verklaringen zoekt.

imageJe vindt haar zodra je je aandacht op haar richt, ze woont in de stilte en spreekt met liefde.

Mediteer, schrijf en ga een dialoog aan met jezelf. Stel vragen aan je ziel en laat je eigen antwoorden stromen. Er is geen richtlijn voor spiritualiteit of hoe dat ingepast moet worden. De antwoorden vind je in jou. Hier kan je geest je van dienst zijn; door met de vragen en de informatie die zij heeft verzamelt over de ziel, naar binnen te gaan en jouw waarheid te voelen.

Wat vertelt jouw ziel met het verhaal van jouw leven? Welk thema herken je? Welke patronen zie. Wees nieuwsgierig naar jezelf. Er leven zoveel verhalen in jou.

Wie ben je in essentie? Wie is het die blijft bestaan? Hoe ziet ‘je andere leven eruit? Met wat voor levens heeft de ziel zich verbonden?

Waar ga je naar toe als je  los bent van het lichaam?  Wie is het die jij ik noemt? Waar kom je oorspronkelijk vandaan? Welke talenten liggen er in je ziel besloten? Heb je al eerder voor deze uitdaging gestaan?  Registreer je je leven vanuit jezelf of vanuit je ‘overziel’?  (dat deel dat niet mee incarneert). Stel vragen aan jezelf en ontvang antwoorden van jezelf. Filosofeer erover, praat erover, volg een cursus, lees erover.

Onderzoek ook de andere kant denk ook na over zielloos zijn. Kan dat? Wat als er niks meer is? Wat als dit het is? Ervaar wat voor jou waar is maar onderzoek het voordat je het aanneemt. Vind je eigen antwoorden en weet tegelijkertijd dat waarheden kunnen veranderen, ook de jouwe. Ooit was de aarde plat. Waarheid is relatief.

Onderzoek

Houd al je overtuigingen tegen het licht van je innerlijke waarheid. Alles wat wij leren is het perspectief van iemand op een bepaald onderwerp. Wij zijn allemaal geconditioneerd en om je waarheid te ontdekken zul je haar opnieuw mogen bouwen. Ook alles wat ik vertel, toets het aan je eigen innerlijke waarheid. Alle wijsheid en antwoorden over jou vind je in jou.

Ontdek wie Ik is.

En dan?

Je bent klaar voor de volgende stap in je leven, de identificatie met je zelf. Jezelf als referentie punt. Dat wat overblijft als alles wat wij naar binnen hebben getrokken en status aan ontlenen weg valt. Een stille kracht. Een schepper.

Jij, midden in het oog van de orkaan. Schepper van je universum met de vernieuwingskracht van de Phoenix . Weet wie het is die creëert en welke overtuigingen/waarheden daaraan ten grondslag liggen. Is het op jouw frequentie?

Het verandert wanneer jij verandert. 

Meer informatie? Neem gerust contact op.

Recommended Articles