Artikelen bewustwording Blog Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling

Vertrouwen en volharding

fotoVertrouwen, het is een breekbaar iets, het duurt een lange tijd om het op te bouwen en is binnen een mum van tijd afgebroken. Je partner hoeft maar een keer vreemd te gaan om het zorgvuldig opgebouwde vertrouwen in een klap teniet te doen. 

Over een jaren lange goede carrière hoeven maar drie afwijzingen te gaan om het geloof en vertrouwen in ons zelf te doen krimpen.

Vertrouwen komt in de stilte en volgt vaak na de emotie, het schoppen, het huilen, de angst en de boosheid. Het punt ergens diep in jezelf dat zegt; Dit komt goed, ik kom hier uit!  Vertrouwen is de volgende stap in het absolute duister nemen en weten dat je grond onder je voeten zult vinden

Elk vuur waarvoor je ooit gestaan hebt vond je op dat moment het heetst, zelfs de vuurtjes die achteraf bekeken nog niet eens in de buurt kwamen van je heetste vuur, leken op het moment zelf het heetste vuur ooit. En toch kwam je er steeds weer doorheen.

Vertrouwen gaat hand in hand met volharding, laat je niet van de wijs brengen wanneer je afgewezen wordt voor die functie of wanneer je niet meer weet hoe je een situatie kunt veranderen.

Volhard in je doel en vertrouw erop.

Volharding betekent voor mij dat je er ook meerdere acties aan verbindt. Erop vertrouwen dat die baan je vindt wanneer je thuis op de bank blijft zitten is gewoon je kop in het zand steken. Volharden houdt in dat je na afwijzing nummer zoveel gewoon weer op pad gaat. Volharding betekent dat je gewoon weer openstaat voor de liefde al durf je niet zo goed en al ben je gekwetst geraakt.

Vertrouwen betekent dat je weet dat je situatie, welke het ook is, draagbaar en eindig is.  Welke pijn of vreugde je ook ervaren hebt, ze was steeds van voorbijgaande aard. Geen leven is vrij van pijn of vreugde het is met het leven verbonden.

Verbinden

Verbind je daarom met je doel. Wat wil je bereiken? Die liefdevolle relatie? Die leuke baan? Uit je financiële shit komen? Wat anders? Alle vier? Waarom wil je dat bereiken? Hoe anders zou je leven eruit zien als je je doel zou leven? Waaraan zou je het merken? Wat merken de mensen om je heen? Maak het zo duidelijk mogelijk voor jezelf.

Accepteer geen vaagheden zoals; “dan sta ik in mijn kracht”want dan weet je namelijk  nog niks.

Hoe voelt dat? Hoe is dat? Wat merk je dan? Wat zou er anders zijn? Hoe ga je dan met die of die situatie om, wat zeg je wat doe je? Maak je doel & motivatie helder voor jezelf. Stel je vervolgens bij elke handeling de vraag; Draag ik nu bij aan het dichter bij halen van mijn doel of ga ik er juist vanaf? Doe dat wat bijdraagt er is geen excuus, je moet willen investeren wil je er wat uit halen. Eerst zaaien dan oogsten. De verandering begint bij jou. Is het vuur weg uit je relatie, ga zelf een fikkie stoken en stop met klagen.

image.pngWees inventief als het om jouw leven gaat, je hebt er maar een ‘don’t watch your life go by’

Bouw bewust rust momenten in, zo draag je ook bij aan je doel. Het is namelijk niet de bedoeling dat je als een kip zonder kop met een burn out bij je doel aan komt. Wanneer je er bent, moet je namelijk klaar staan om je doel  te omarmen, ontvangen is zo belangrijk. Je kan die liefdevolle relatie wel willen maar telkens als ze op je pad komt bang zijn om het ook aan te gaan en daardoor steeds de ‘juiste’ man maar niet tegen komen. Je ziet hem niet. In die momenten van rust kun je dromen, inspiratie op doen en ontspannen, zodat je je gefocust kunt verbinden met de beweging.

Ontvangen;

Geef dat wat je wilt manifesteren in je leven de ruimte om tot bloei te komen, wanneer het niet meteen lukt ga dan niet bij de pakken neer zitten. Omarm de chaos, de pijn, de angst en ervaar dat het niets meer is dan dat.

Houd vertrouwen en bewaak je focus. Let je op je gedachten, waarmee voed je jezelf?  Wees klaar om te antwoorden wanneer je je doel nadert.

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!

 

Recommended Articles