bewustwording Blog Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling

Hand in eigen boezem.

facesHet voelt fijn. Rustig, vertrouwd, comfortabel, veilig. Het is goed. Je hebt het voor elkaar. En nu kun je er je hele leven lang van genieten. Maar hoe hard je het ook probeert. Onder die rust woedt een onrust. Het ‘is dit het nou’ gevoel vliegt je naar de keel. De routines beginnen je te irriteren en de lusteloosheid of juist het vluchten in je werk of hobby neemt de overhand. Zolang je maar niet hoeft te zien wat er speelt.

Onrust.

Je leidt jezelf af met van alles en nog wat of je stompt jezelf af met de televisie. Je doet in ieder geval heel erg je best om het gevoel te onderdrukken. Dit is namelijk rustig, vertrouwd, comfortabel, veilig en het voelt fijn. Je hebt het immers voor elkaar. Je hoort dit niet te voelen. Maar je bent niet gelukkig. En je bent onrustig. Hoe kan dat?

Misschien is het je relatie, die saaie baan, of wat anders. Je snakt naar verandering.  Je wilt voelen dat je leeft. Je voelt de grenzen van de comfortzone naderen.  Je wilt er iets aan doen maar ook weer niet. Alles bij het oude laten of verandering? Je kunt geen keuze maken.

Dit gevoel is geen onbekende van je. Je bent haar vaker in je leven tegen gekomen. Steeds veranderde je uiteindelijk je omgeving, situatie, werk, partner of wat anders. De uitkomst bleef steeds gelijk. En nu ben je weer op dit punt.

Wat is de wortel?

Je zoekt de oplossing steeds buiten jezelf. Als ik dit gedaan heb dan is alles goed. Of als ik vrijgezel ben dan ben ik veel gelukkiger, of als ik een partner heb dan ben ik veel completer of, als ik die baan heb of opzeg dan…. Enzovoort.

Wanneer leer je dat daar de oplossing niet ligt? Wanneer besef je dat je iets alleen kunt veranderen door zelf te veranderen? Dat je alleen het gevoel hebt dat je leeft als je leeft. De angst om iets te verliezen is vaak groter dan het zelfvertrouwen om iets moois te creëren. Keer naar binnen en ga naar de wortel van het steeds onrustig worden.

Kijk naar de patronen in je leven. Zie je een herhaling? Grijp dan niet steeds naar dezelfde oplossing. De situatie waar je nu inzit, is het gevolg van een hoop onbewuste keuzes in je leven. Keuzes die vaak gemaakt zijn onder invloed  van beperkende patronen. Keuzes die je leermomenten bieden om met vaste niet werkende patronen, te breken.

Je lichaam geeft aan dat er iets speelt. Je ervaart onrust, of gelatenheid, of een gevoel van onbehagen, of wat anders. Het voelt in ieder geval niet prettig. Voordat je keuzes maakt ontdek dan eerst wie die keuzes maakt. Leer je motieven, verlangens en drijfveren kennen.

Plezier is een route naar jezelf.

Onderneem, leef en geniet, volg je eigen stroom. De rest vormt zich vanzelf. Hoe? Plezier helpt je bij het accepteren van je nu en geeft je de energie om te dromen. En de dromen geven je het verlangen om er iets mee te doen, het te creëren.

Je hebt ondertussen geleerd waar je steeds weer vandaan gaat. Misschien is het tijd om je eens te richten op waar je naar toe wilt. Je hoeft vandaag nog niet te kiezen.

Begin eerst maar weer met het doen van de dingen die je leuk vindt.Gewoon omdat jij er plezier aan beleeft. Daarna praten we verder.

Wil je ondersteuning bij het werken met je patronen? kijk dan hier Choicez Spiritual

Recommended Articles