Artikelen bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling

Focus, lef en liefde

Follow your bliss, het klinkt zo simpel. Gewoon hup!  Je ‘Bliss’ volgen. Niet zo moeilijk doen he?!  Een probleem is pas een probleem als jij er een probleem van maakt. Houd er dus gewoon maar mee op. niet zo mokken en gewoon blissen. Ja!………Niet?

Je Bliss volgen hoe doe je dat? Hoe volg je iets wat je niet voelt? En moet je dan ergens ‘achteraan’?  Wat nou als je leven op het moment helemaal niet zo ‘blisserig’ is? Hoe doe je het dan?  Hoe volg je je Bliss wanneer het leven zich in vol ornaat afspeelt, de rekeningen zich opstapelen en pijn aan de poorten van je hart klopt?

Bliss is niet iets dat buiten jezelf ligt het is een houding, een mind-set, een manier van leven. Een frequentie die jij uitzendt en waardoor je dus ook overeenkomstig aantrekt. Bliss kun je niet vinden, ze is er al. Ze vraagt om afstemming en aandacht. En in die laatste, je aandacht, ligt een belangrijke sleutel.Want er is zoveel dat je aandacht vraagt. En meestal is dat iets waar je eigenlijk geen aandacht aan wilt geven. En als je er aan denkt, wat je vaak doet, voel je je steeds zwaarder worden.

Ik heb het over alle zorgen die jij je maakt.

Het zware gevoel is een stevige indicatie dat je van je Bliss af gaat. De sleutel ligt in je denken en dat waaraan jij aandacht biedt en vooral ook hoe je die aandacht biedt, wat weer beïnvloed wordt door je denken, dus de cirkel is mooi rond…. Je denken dus.

Focus

Het is belangrijk dat je jezelf leert besturen en dus ook je gedachten bewust gaat kiezen. Maar niet alleen je gedachten wees ook selectief met de informatie die je je hoofd binnen laat komen. Angst zaaiende informatie kun je beter in de televisie en uit je hoofd laten. Wie is het die denkt? Vind een manier van mediteren die voor jou werkt. Als stil zitten en naar binnengaan niet je ding is, ga dan hardlopen of dansen. Vind een manier om de rust in jezelf op te roepen zodat je je kunt afstemmen op  je Bliss. Zorg voor een shift in je bewustzijn en verbind je met dat wat liefdevol en uplifting is.

Focus op dat wat je wel wil.

Lef

Durf jezelf te laten zien en op dat in het leven af te stappen wat je graag wilt ervaren. ‘Life is to short’. Het is een cliché maar daardoor niet minder waar.  Je tijd hier, in de vorm die je aangenomen hebt is tijdelijk. Waarom zou je niet voor jou kiezen? Zelfs wanneer niemand het doet is het nog geen reden om het zelf niet te doen. Jij moet het jou waard vinden en de ballen hebben om die ervaringen te creëren en aan te gaan die je doen laten voelen dat je leeft.

(Zelf)liefde

Omarm jezelf met al je gebreken en ‘prachtigheden’. Omarm jezelf en laat je omarmen. Laat vooral ook van je houden. Kijk om je heen. Is het niet liefdevol? Onderneem dan stappen ook hier..Life is to short. Blijf niet hangen in relaties die giftig voor je zijn. Accepteer dat gedrag niet van jezelf. Alle energie die je gebruikt om jezelf te saboteren kun je ook gebruiken om jezelf lief te hebben.

Breng jezelf op de juiste frequentie.

Jij kan jouw leven tot een mooi verhaal maken. Alleen jij hebt die macht.

Focus op dat wat er wel is. Zie dat wat je wel doet. Erken dat wat je wel kan.  Maak dat wat er is sterker. En om met een cliché te eindigen; count your blessings en tel jezelf ook mee.

De wereld is mooier met jou! Wat fijn dat jij er bent!

Wil je hier ondersteuning bij? Neem gerust contact op.

Recommended Articles