Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling

Tussen vrees en waarheid

Dat wat wij vrezen bieden we doorgaans veel aandacht en energie. Onze gedachten worden er naar toe getrokken en elke actie, elk woord, elke blik interpreteren we in de hoek van dat wat we vrezen. We stellen geen vragen. We vullen in en percipiëren volgens onze angsten.

“Ik val zeker door de mand, zo ervaren ben ik niet”
“Ik kan er niks van, nog even en de projectleider ziet dat ook”
“Ik vind nooit een baan. Wie zit er op mij te wachten?
Anderen zijn toch beter”….etc…

En nog erger dan de angst is de schaamte wanneer men je imperfectie ontdekt.

Juist omdat we onze angsten zoveel aandacht bieden met onze gedachten, creëren we situaties waarin precies dat gebeurt wat we vrezen. Onbewust nemen we een bepaalde houding aan en trekken we die mensen aan die onze overtuigingen bevestigen. Dat is namelijk het hinderlijke aan overtuigingen. Ze willen graag bevestigd worden.

Let daarom op wat je denkt over jezelf en wees je bewust dat we zelden accepteren dat een ander zo tegen ons praat zoals wij over onszelf kunnen denken.  Tussen vrees en waarheid ligt een web van creaties en zichzelf waarmakende voorspellingen.

Dat wat je denkt en voelt is de voorbode van het toneel waar je straks op komt te staan. Een voorbode van het verhaal waarin je straks speelt. Je keuzes uit het verleden hebben naar je nu geleid. Waar wil je naar toe?
Wat heb je nodig om jou en alles wie je bent te omarmen? Jou te accepteren met alles erop en eraan. Wat heb je nodig om kwetsbaar te durven zijn, bereid om het leven aan te gaan in de wetenschap dat het een niet zonder het ander kan bestaan. Kwetsbaarheid en kracht komen uit dezelfde bron. Het negeren van de een heeft
effect op de ander.

Omarm dat wat je vreest en bied aandacht aan dat wat je wenst. Stel doelen. Geef je brein iets te doen. Leer jezelf kennen en besef dat je krachtiger bent dan je denkt. De wereld is mooier met jou.

Wil je hier ondersteuning bij? Neem dan gerust contact op.

Recommended Articles