bewustwording Blog Oefeningen Zelf Liefde

Lief Lichaam | Oefening

Lief lichaam we vragen zoveel van je en vinden je zo vanzelfsprekend. Het wordt tijd dat jij ook eens in het zonnetje gezet wordt!  Naast het feit dat wij in het dagelijks leven veel van ons lichaam vragen kon jij tijdens een traumatische gebeurtenis in je leven ‘weg’ je lichaam niet. Die blijft ten alle tijden in de situatie. Eer haar/zijn kracht, bedankt het, geef het liefde. En wees je bewust van wat je allemaal vraagt, (levensstijl, voeding, gebrek aan sport, rust, etc.).

Tips:

*Boek deze maand nog een massage voor jezelf. Of vraag een goede vriend(in) om je te masseren. Naast het feit dat een massage goed voor je lichaam is werkt aangeraakt worden (op een positieve manier) op zichzelf al helend.

*Ga wandelen en bedank je lichaam tijdens het lopen regelmatig. Adem bewust je lichaam in en laat alle spanning uit je lichaam vloeien, mee op de wind…visualiseer dat het uit je lichaam gaat. Elke keer wanneer je gedachten afdwalen, bedank je je lichaam

  • Schrijf een brief naar je lichaam waarin je het eert en respecteert.
  • Raak je lichaam aandachtig aan en spreek je lichaam liefdevol toe
  • Detox minstens een dag
  • Geef je lichaam een heling door zo sterk mogelijk een helende bron te visualiseren waarin je je baadt.
  • Mediteer minstens 7 minuten per dag (zet een kookwekker)
  • Bedank je lichaam voor het slapen gaan. (‘bedankt lief lichaam’ is voldoende)
  • Nodig je lichaam uit voor een gesprek. Dit kan via een visualisatie en op schrift via vraag en antwoord.
  • Maak je aura schoon. Neem een energetische douche en laat de kleur die niet jouw kleur is van je afstromen. Haal wanneer alles weg is, jouw kleur terug van waar jij het hebt ‘laten rondslingeren’

‘Jouw kleur’ bedenk je gewoon ter plekke. Jouw energie kun je terughalen door je voor te stellen dat je een magneet in je handen hebt die het aantrekt. Je vult met jouw energie (kleur) die plekken op waar er anderen kleuren waren. Je sterkt dit uit tot ongeveer een meter voor je, achter je, aan weerszijden van je lichaam, onder je en boven je. Al die punten begrens je met een roos. Wanneer je het idee hebt dat iemand op een onjuiste manier (voor jou) met je bezig is, plaats dan, in plaats van rozen, spiegels. De energie kaatst dan terug.

We wisselen de hele dag door energie met elkaar uit. Wanneer we ergens emotioneel over zijn, dan is de energie geladen en vaak onprettig voor degene op wie het geprojecteerd wordt (en de zender raakt veel kwijt, hierdoor ontstaan gaten voor lifters). Maak er een gewoonte van om dagelijks je energie schoon te maken net zoals je dagelijkse douche.

Heb je tips om deze lijst aan te vullen? Laat gerust een reactie achter!

Recommended Articles