bewustwording Blog Regressie Schaduw Spirituele ontwikkeling Zelf Liefde Ziel

Keer naar binnen

Velen hebben als kind geleerd dat ze van alles moeten doen, laten en zijn om geliefd en geprezen te worden. Gewoon bejubeld worden omdat jij jij bent is er zelden bij.

“Ze is zo lief, ze slaapt de hele nacht door.”
Het is iets kleins deze zin. Maar we leren al vroeg dat lief gevonden worden vooral te maken heeft met dingen voor de ander doen en niet tot last zijn. Lief gevonden worden en geliefd zijn omdat jij jij bent. Onvoorwaardelijke liefde. Het blijkt een zeldzaam iets. Dat hebben veel van onze ouders ook geleerd.

Patronen, pijn, het wordt doorgegeven. Het wordt geprojecteerd. Gewoon Zijn is niet genoeg.
De afwijzing die je als kind ervaart is de zelf afwijzing van de verzorger, leeraren, mensen uit je familie. Leer ik van de ander te scheiden. Wie heeft je dat geleerd?

Onvoorwaardelijk van de ander te kunnen houden is een optie wanneer je onvoorwaardelijk van jezelf hebt leren houden. Hoeveel van onze verzorgers hielden onvoorwaardelijk van zichzelf?
En dat is waar de schoen wringt. Jij op jezelf, jij als jou bent gaan geloven niet genoeg te zijn.
De delen waarvan je geleerd hebt dat ze minder welkom waren heb je in de ijskast gezet en je past je aan aan wat je denkt dat de ander van jou wil zien. Omdat je in de onderstroom gelooft niet genoeg te zijn ga je heel hard je best doen om dat wel te zijn.

Je cijfert jezelf weg, zegt ja op overwerk klus nummer 88 terwijl je voelt dat je rust nodig hebt, je bent overal vrolijk en je beste zelf, je bent steeds bang om door de mand te vallen en je doet het allemaal zo goed mogelijk. Maar het is nooit genoeg.

Wat wij diep over onszelf geloven dat we zijn ontmoeten we in de buitenwereld. Een overtuiging wil bevestigt worden anders sterft ze.Het is belangrijk dat je van jezelf leert houden, op jezelf leert vertrouwen en vriendschap sluit met jezelf. Wanneer jij er van jou echt mag zijn, verandert de wijze waarop je je leven ervaart. Leer jezelf waarlijk kennen. Werk met de wortel. Wanneer is de overtuiging geboren?

De connectie is nooit weg. Je kun nooit niet in contact staan met het Zelf, de Ziel. Keer naar binnen.

Wil je werken met vorige levens en innerlijk kind? Neem dan contact met mij op.

Recommended Articles