bewustwording Blog Persoonlijke ontwikkeling Projecties Regressie Spirituele ontwikkeling Ziel

In reine zijn

“Ik kan niet verder. Ik blijf hier. Ik kijk naar mijn lichaam dat losgesneden wordt van de galg en op de kar wordt gelegd. Ik blijf staan op de plek waar ik hing, ik kan niet verder. Wat als het niet waar is? Wat als ik naar de hel ga?

Ik denk aan mijn vader en plotseling sta ik daar, ik zie hem zoals ik hem altijd zag. Achter zijn werktafel met zijn rug naar de deur. Het valt mij nu pas op hoe treffend dit beeld voor mijn leven is. Ik zag vaker zijn rug dan zijn gezicht. Zodra ik aan zijn gezicht denk sta ik voor hem. Vreemd zijn zoon is net opgehangen en hij is aan het werk. Er is geen begrafenis voor mij, die heb ik niet verdiend. Ik sprak tegen de kerk, ik vond dat mensen geen legaat hoefden te betalen, ik stimuleerde hen om zelf na te denken en niet zomaar elke man in een jurk te geloven.

24497_319302958716_243843828716_3617016_2945_nIk heb dit lange tijd ongehinderd kunnen doen, mijn vader is machtig en rijk de Kerk ontvangt van hem veel geld. Pas toen ik ging prediken dat elk mens God is, omdat HIJ ons heeft geschapen naar ZIJN gelijkenis, ging het mis. God zij dank ben ik van adel en bleven mij de vreselijke martelingen bespaard, de dood kon ik niet ontlopen en na een kort proces hebben ze mij opgehangen. Ik twijfelde geen moment aan mijn geloof, totdat de strop om mijn nek kwam.

Wat als ik het mis had? Wat als zij gelijk hadden? Wat als God boos is en mij naar de hel stuurt zoals die priester net nog zei? Wat als ik tegen Zijn wil ben ingegaan? Wat als ik het fout heb? Ik heb het verkeerd gedaan!!!”

Voorgaand fragment komt uit een regressie sessie, de ziel ging na het fysieke sterven niet automatisch verder, maar bleef, door angst gebonden. De angst voor het oordeel van God wat een projectie was van de veroordeling die hij op zichzelf legde.

Doordat hij niet doorging kon zijn leven niet in het geheel integreren. De ziel incarneert niet met al zijn energie, alleen het deel dat nodig is om zich met het lichaam te verbinden en afhankelijk van de missie, de levens en het doel verbindt de ziel meer of minder energie met lichaam.

De overtuigingen van deze man bleven actief en uiten zich in patronen. In het geval van deze client steeds het gevoel gestraft te worden door iets. Alsof het hem niet gegund werd.

Het oordeel.

We hoeven niet perse naar vorige levens te kijken om het oordeel te vinden. De meeste mensen voelen het regelmatig in hun dagelijks leven. Het oordeel is vaak al met een simpele ‘Nee’ op te roepen. Het gevoel dat je iets verkeerd doet door ‘Nee’ te zeggen, door voor jezelf te kiezen of je grens aan te geven. En net zoals de ziel niet verder ging, blijven wij door ons zelfoordeel ook regelmatig in situaties hangen en straffen we onbewust onszelf.

Ik ben niet goed genoeg. Ik  ben het niet waard. Het wordt mij niet gegund. Ik mag er niet zijn. Om maar een paar basis overtuigingen te benoemen.

Wij zijn misschien niet bang dat we naar de hel gaan maar we ervaren wel de afwijzing, de drempel naar de volgende fase. De afkeuring. Het oordeel. Iets ‘fout’ of ‘goed’ vinden gaat heel snel en wordt met de paplepel ingegoten. Goed en Fout zijn nogal cultuur, tijd en plaats gebonden en hangen nauw samen met wat wij zien als ‘waarheid’ wat weer samenhangt met onze conditionering. En zoals we weten is waarheid ook nog al aan verandering onderhevig. De aarde was plat.

Wanneer jij steeds de wereld opdeelt in goed of fout, moet je wel heel moeder Theresa leven wil je niet ergens gaan voelen dat jij het steeds maar fout doet. Want onbewust plaats je jezelf ook steeds in deze twee voor jou beschikbare opties; Goed of Fout.

‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Dat is niet perse waar; Er zijn een hoop voorbeelden te vinden van mensen die niet zo ‘goed’ doen en toch erg ‘goed’ ontmoeten en er zijn mensen die enorm goed doen en steeds weer in de shit terecht komen. Is het dan random? Nee, het verschil ligt erin hoe jij je voelt bij dat wat je doet.

Ben je in reine met jezelf?

Dat is waar het steeds weer om draait. Welk oordeel hang jij aan wat je doet en heb je er vrede mee?

486144_38307568Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe jij het beoordeelt.

Als jij steeds ‘goed’ doet vanuit verplichting en schuldgevoel dan vind je hoogstwaarschijnlijk dat ‘Nee’ zeggen ‘slecht’ en egoïstisch of iets in die richting is, dus geef je vanuit verplichting. Want je wil ‘goed’ doen maar het gevoel dat je hebt bij dat wat je doet staat op ‘fout’, het voelt namelijk helemaal niet goed. Het komt niet uit je hart.

Het ‘fout’ gevoel wordt onderdrukt om de basis te vervuilen en het zelf-veroordelende stemmetje begint te praten. Je zet jezelf vast. Wanneer je denken, voelen en doen niet op een lijn liggen dan ben je uit balans, meestal ben je dan ergens niet eerlijk over tegen jezelf.

Welke leugen vertel jij jou?

Je bent niet in reine met jezelf over dat wat je doet (letterlijk de actie). Onze acties, onze handelingen, worden beïnvloedt door onze gedachten en onze emoties. Om het het even wie als eerste begint te roepen, ze beïnvloeden ons beiden. Doordat er soms in een dag een leven gebeurt, is het belangrijk dat je regelmatig op jezelf reflecteert.

We hebben de hele dag door geluid op de achtergrond zoemen, we horen het niet eens meer maar het roept bij alles wat je doet en ziet- seks, geld, spiritualiteit, mensen, kleding, informatie, iets kopen, ja zeggen, nee zeggen, wel of niet koken, deze of die crèche, – GOED of FOUT. Niet zelden krijg je twee instructies tegelijkertijd het voelt goed maar is fout volgens je hoofd, of andersom. Om dol van te worden!

Luister naar jezelf en wanneer je tegenstrijdig antwoordt, dan ben ergens over aan het liegen tegen jezelf. Stop daar mee. Ook al wil je (nog) geen actie eraan verbinden, ervaar in ieder geval wat je voelt. Doordat je je bewust bent van de tape die speelt ga je haar ook weer beluisteren.

Maak gewoon met jezelf de afspraak dat je hierover meer van jezelf wilt weten, je gaat jezelf automatisch momenten terug geven, bijvoorbeeld onder douche en je ineens denkt;’ hey, ik voelde daar A, ik deed B…hoe kan dat, welk oordeel heb ik hierover en klopt dat oordeel?

In reine zijn met jezelf daar gaat het steeds weer om. Hoe meer je oefent met het op een lijn brengen van je hoofd en buik, hoe makkelijker het wordt om te leven volgens je eigen kompas (hart). Alle eerste paar keren zijn eng. Wanneer je niet gewend bent om ‘Nee’ te zeggen als je ‘Nee’ voelt is de eerste keer best spannend en de vijfde keer misschien ook nog wel. Op een gegeven moment draai jij je hand er niet meer voor om. Oefening baart kunst.

Wat zullen zij er wel niet van denken ooooh!

Wat we het meest denken te vrezen is het oordeel van de ander. Wat iedereen wel niet zal denken. Ze vinden mij dan Slecht, gemeen, onaardig of…….Het is je zelfoordeel dat je op de ander projecteert. Keer naar binnen en bedenk dat de ander vast betere dingen te doen heeft dan nadenken over jou. Bemoei je niet met de gedachten van een ander. Het is veel effectiever om je met die van jezelf te bemoeien.

Omarm de reis. Love yourself as you are.

green-buddha-statue-worshipHet is de zelfveroordeling die ons nekt, we vinden dat we iets anders hadden moeten zijn, willen, doen of zeggen. Dan waren we een beter mens geweest, hiermee accepteer je niet wie je op dit moment bent, je veroordeelt jezelf. We vinden dat we magische krachten moet hebben, zoals een moeder die tegen haar zoon van 27 zegt; ‘Als ik je niet op vakantie had laten gaan dan was je vriendin nooit vreemd geweest’ ,op het conto van zelfveroordeling wordt makkelijk bijgeschreven.

Luister…

Luister eens naar de wijze waarop je jezelf veroordeelt deze zie je vaak terug wanneer je het gevoel hebt dat de ander je veroordeelt. Misschien doet die ander dat ook, vindt die ander echt dat jij egoïstisch bent als je op je enige ‘vrije’ zondag in drie weken niet wilt komen helpen verhuizen, het gaat erom dat je het ermee eens bent. Je bent niet in reine met jezelf omdat je iets over jezelf vindt. Je zou je moeten willen opofferen. Waar heb je dat geleerd en klopt het?

Er bestaat geen goed of fout. Leer deze polariteit eens kennen en zoek het midden. In jouw wereld mag jij bepaalde dingen vinden, deze dingen veranderen met je mee naarmate jij groeit, maar het is belangrijk dat je de ruimte voor jezelf gaat bepalen. Wat wil ik erin en wat niet. Je kompas voelen doe je het beste op je ‘hoofd’ en je ‘buik’ dat wat jij denkt en dat wat jij voelt wijzen eenzelfde richting op en dat breng je tot uiting via je hart met je acties.

Behandel jezelf zoals je anderen behandeld, met evenveel geduld, respect en liefde.

*Wanneer je niet op 1 lijn zit met jezelf, keer dan naar binnen. Wat is precies het conflict?
Schrijf gevoelens en feiten erover op, wat wil je er mee doen? Welke actie vraag je van jezelf? Wat is goed voor jou? Wat heb je nodig? Wat levert het niet volgen van je op? Wat hoeft je niet te doen zolang jij het probleem in stand houdt?

Nodig harmonie uit in het huis van je zijn. Keer naar binnen. Wel oordeel vel jij steeds over jezelf?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het werken met vorige levens? Neem dan gerust contact met mij op.
Meer lezen over reïncarnatietherapie
Meer lezen over mij

Oefening *

Schrijf een uitvergroot recept om zoveel mogelijk NIET in reine met jezelf te zijn (offer je altijd op, vraag niks voor jezelf, scheld jezelf uit, etc.). Neem je leven als voorbeeld, wat moet de ander doen om te worden zoals jij?

 

Recommended Articles