bewustwording Persoonlijke ontwikkeling Regressie Spirituele ontwikkeling Ziel

Het oplichters syndroom en vorige levens

Het oplichters syndroom en vorige levens. Het oplichters syndroom, of imposter syndrome, is het gevoel door te mand te gaan vallen. Het gevoel dat ‘ze’ erachter komen dat je er niks van bakt, niet bent wie zij denken. Het gevoel de boel op te lichten en dat iedereen dat op een dag zal zien.

Het oplichterssyndroom is meestal het gevolg van een erg laag zelfbeeld in combinatie perfectionisme.  Het behalen van successen en diploma’s doet geen afbreuk aan het oplichters gevoel.  Promotie maken laat het ook niet verdwijnen. Het maakt niet uit hoeveel complimenten en schouderklopjes je krijgt; je blijft het gevoel houden door de mand te gaan vallen, dat ze erachter gaan komen.

De angst om op elk ogenblik door de mand te kunnen vallen zorgt ervoor dat je extra alert bent en het heel erg graag goed wil doen. Maar het is nooit goed genoeg voor jouw gevoel. 

Je legt de lat hoog en bereid je tot in de puntjes voor. Dit zorgt voor veel stress en kan een flinke duit in de zak zijn onderweg naar een burnout.  In de kindertijd is vaak genoeg voeding te vinden voor het oplichterssyndroom; controlerende ouders, liefde op basis van prestatie, etc.  Maar de wortel vind je meestal in een vorig leven.

Wat voor soort vorige levens kunnen er onder het oplichterssyndroom liggen? Ik noem er een paar. 

  • Een leven als charlatan; ‘En ze kan weer lopen!’
  • Een leven als spion (denk hierbij ook aan een hofdame, of keukenhulp die ingezet werd en niet door de mand mocht vallen).
  • Een leven waarin je je anders voordeed bv. rijk terwijl je arm was, of als man terwijl je vrouw was.
  • Leven als oplichter
  • Leven als crimineel 
  • Dubbelleven

Wanneer een vorige levens persoonlijkheid in trauma sterft dan kan de overtuiging blijven bestaan. Deze overtuiging gaat slapen totdat iets het triggert. Die trigger zit vaak in de kindertijd. Werken met het leven waarin het ontstaan is en het moment dat het in je huidige leven wakker werd, zorgt ervoor dat de overtuiging zijn kracht verliest.

De angst om ontdekt te worden, door de mand te vallen, is vaak ouder dan jij bent. Wil je werken met de wortel? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Recommended Articles