Blog Persoonlijke ontwikkeling YouTube Zelf Liefde Ziel

December energie

Op mijn YouTube kanaal vertel ik elke maand in de MaandPraat over wat ik voel in de lucht dat we als thema voor de komende maand kunnen verwachten. Al vanaf ik mij kan herinneren ontvang ik indrukken, beelden, etc. uit de kosmos. Men noemt dat paranormaal, ik heb er geen label voor het is gewoon wie ik ben. ( Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze Q&A en deze Q&A, waarin ik o.a. vragen beantwoord over mijn pad).

Ik doe mijn best om in de eerste week van de nieuwe maand de vlog online te hebben, maar dat lukt niet altijd. Vandaag dacht ik; laat ik het ook eens uitschrijven. Misschien wordt dat een maandelijks iets, dat weet ik op dit moment nog niet. In ieder geval kun je de MaandPraat maandelijks op mijn YouTube kanaal bekijken.

Goed. December…Wat voel ik in de energie…

Boven de stormen is het stil. Een cyclus rondt zich af en een nieuwe begint. We verschuiven van een vijf naar een zes jaar, van de keel naar het weten. Met de verschuiving naar het Weten neemt ook ons vermogen om te herinningen op te halen toe. Je zult merken dat het innerlijk en astraal reizen makkelijker wordt. En dat herinneringen aan andere levens toegankelijker worden

(Meer daarover in de JaarPraat over 2022).

Dit jaar (2021) gaat over je ruimte innemen, je waarheid spreken, je stem laten horen en je hart uitdragen. Je eigen geluid, je eigen energetische ruimte is ook een anker om je gegrond te houden tijden de collectieve stormen van angst.

December start met de nieuwe maan in Boogschutter en een zoneclips op 4 december. Deze nieuwe maan is positief en avontuurlijk en heeft zin om nieuwe dingen te starten. De energie van de eclips versterkt die van de maan. De zwarte maan doet echter ook mee en die vraagt je te kijken naar de schaduw, Wat wil je niet zien? Wat ligt nog in het verborgene? Wat mag je van jezelf onder ogen komen?

Wat vrees je het meest in de verandering?

Dat naast elkaar staan van wat mag ik nog transformeren (oude) en de sprong naar het nieuwe willen maken is wat December zeker in de eerste drie weken kenmerkt. Veel is tegelijkertijd aanwezig. Vreugde en verdriet, vertrouwen en wanhoop, rouw en verheugen op het nieuwe… het wandelt allemaal pal naast elkaar.

Op de 19e hebben we de volle maan in Tweelingen, de maan van wedergeboorte. Na deze volle maan wordt het rustiger en neemt dat wat in November startte af. We merkten in November dat innerlijk kindpatronen sterk naar bovenkwamen. Je merkte het aan je reacties ‘Ik lijk wel een puber!’, je dromen die over vroeger gingen en je gevoelens, die leken op de gevoelens van toen. Dat zet dus nog even door maar gelukkig wel in iets mildere vorm.

Kind Pijn

Je kan in de eerste drie weken van December extra geconfronteerd worden met je initiële diepste (onvervulde) verlangen/behoefte die je had als baby/klein kind. Het verlangen naar onvoorwaardelijke liefde. Veel van onze verzorgers waren hiertoe niet instaat doordat ze het ook niet kenden, er niet onvoorwaardelijk van hen gehouden werd en zij ook niet onvoorwaardelijk van zichzelf hielden. Patronen, overtuigingen en trauma’s kunnen generaties doorgeven worden.

Dit onvervulde (voorouderlijk) verlangen ergens echt bij te horen, gezien, begrepen en geliefd te zijn voor wie je bent, roept je naar binnen. Om terug te geven wat niet van jou is. Om je voorouders te eren en te zien. Om licht te sturen naar voorouderlijke pijn. Om licht te schijnen op die plekken waar jij. nog niet onvoorwaardelijk van jezelf houdt. Om liefde te brengen naar waar jij jou nog veroordeeld, schuldig over voelt, voor schaamt….

Het is de uitnodiging van je ziel.

Helderheid op zaken….

December brengt ook helderheid op zaken waar je verwarring op had. Wist je eerst niet goed wat te doen en schoot je van links naar rechts, dan voel je in de loop van deze maand ineens richting, rust en meer helderheid. Dit heeft ook te maken met het verschuiven naar het zes jaar, dat verbonden is met ons Weten. Het diepere vertrouwen waar in November om gevraagd werd vindt bodem in jezelf. Je weet dat het goed komt. Deep down weet je het. Je weet ook dat je hier wat te doen hebt en je focus komt steeds meer te liggen op hoe jij het grotere kan dienen door jouw zijn. Hoe jij je in kunt zetten voor jouw hoogste goed, wat tegelijkertijd ook het collectief dient.

Luister naar je lichaam…

De roep naar binnen, de roep van de Winter is al goed te voelen en het kan zijn dat je meer behoefte hebt aan stilte en rust naarmate het buiten in de collectieve energie drukker en schreeuweriger wordt. Ook wil je je innerlijk richten op de richting die je op voelt borrelen. Neem jouw signalen serieus. Vraag regelmatig aan je lichaam waar je behoefte aan hebt. Is dat een dutje, een wandeling, een boek, een dans, een lied…een.. Geef het aan jezelf.

Stel jezelf ook regelmatig de vraag ‘is dit wat ik voel van mij’? We worden steeds gevoeliger en nemen nog makkelijker de energie (onbewust) waar. In de maand December nemen we weer een gevoeligheid-sprong voorwaarts. Net als bij de ‘sprongetjes’ die we als kind maken, kunnen ook deze sprongetjes gepaard gaan met groeipijen.

Angst in de lucht…

De verdeel en heers gaat in December op volle toeren door en we kunnen weer meer maatregelen verwachten. Ook wordt er verder ingespeeld op tekort, uitsluiting en opruiing door mensen tegen elkaar uit te spelen. Terwijl de sluiers dun zijn en er planetair en energetisch veel gebeurt wordt er nog steeds flink veel angst het collectief in gestort. Angst die weer makkelijk aanhaakt op de onverwerkte (doods)angsten in ons systeem. Het kan onverwerkte trauma’s activeren waarbij je bang was om te sterven en onverwerkte vorige levens waarin je in die angst gestorven bent. Dit kan zich uiten in paniekaanvallen, angst en spanning, nachtmerries en ook flashbacks. Blijf aanwezig bij jezelf.

Let goed op je ademhaling en je gronding. Mediteer, wandel, maak regelmatig je energie schoon, werk met je angsten door bijvoorbeeld regressie, yoga, coach, …. neem de weg die goed voelt voor jou.

De informatie of dat wat rauw op ons dak komt vallen wat ik eerder MaandPraatjes benoemd heb hangt nog steeds in de lucht. Er komt informatie vrij wat voor flink wat opschudding gaat zorgen.

Relaties

Relaties waar het afgelopen jaar spanning in zat en die niet getransformeerd zijn, hebben grote kans december tot een einde te komen, of het einde wordt ingezet/uitgesproken. Dit geldt voor vriendschappen, liefdesrelaties, familierelaties en werkrelaties. Relaties die wel het pad van transformatie zijn opgegaan, die de verbinding hebben gezocht gaan zich verder verdiepen en er ontstaat een nieuwe manier van samen zijn/werken.
De energie van waardering. Voor elkaar, voor jezelf, voor het pad dat achter je ligt, voor waar je nu bent, voor wie je nu bent.

December is een maand waarin het oude en het nieuwe naast elkaar staan. Waarin vreugde en verdriet tegelijkertijd aanwezig zijn. Waarin afscheid van het ene en verheugen op het ander samen oplopen.

Een karmisch patroon komt ten einde. Er is licht aan de horizon...

Energetisch is December best een woelige maand en toch voelt ze ook licht aan. Alsof we het al die tijd benauwd hebben gehad omdat de lucht troebel was en we vanaf nu beter kunnen gaan ademen omdat de lucht helderder is. Belangrijk is en blijft om lief voor jezelf te zijn. We krijgen met al die stormen best wat te verduren. Geduld te hebben met je zelf en de triggers om je heen als uitnodiging aan nemen om te verzachten waar nog hardheid zit, zal je door deze maand navigeren. Een nieuwe cyclus start. Hart open, hoofd omhoog. durf te ontvangen.

Een mooie tijd!

In het Grid systeem worden lijnen verschoven, vast gezet anders gelegd, in de kosmos hoog, straalt liefdevolle verwachting. Alles wordt in gereedheid gebracht voor het licht (in eerdere MaandPraatjes besproken) dat terug komt op aarde. Ook ons systeem maakt zich gereed. Ons lichaam maakt zich klaar, vandaar ook die lastige ascentie verschijnselen. Neem je signalen serieus. Ons perspectief verschuift. Innerlijke werelden gebouwd op illusies brokkelen af, nieuwe reizen op. Ook het bewustzijn dat Aarde is maakte zich klaar. Het is een mooie tijd. Ook al ziet het er niet altijd zo uit, dit is waarom we hier gekomen zijn. Licht schijnen in de stralende zon is makkelijk. wij zijn de lampjes in de nacht.

Ik wens je een heel mooi alles en een prachtige December maand. Fijne feestdagen!

Liefs, Chantal

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op.

Recommended Articles