Artikelen bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Projecties

Je bent er al

imagesHet is eigenlijk heel simpel. Wanneer je van jezelf houdt verandert je leven doordat de manier waarop je haar ervaart verandert. Dit zorgt ervoor dat je overeenkomstig je gevoel en overtuigingen gaat creëren. Dat doe je automatisch. Het gaat ogenschijnlijk vanzelf. Het enige wat jij hoeft te doen is van jezelf houden en een liefhebbende houding, ook in gedachten, naar jezelf toe aan te nemen.

Maar dat doen we vaak niet. We willen dat er van ons gehouden wordt, niet door onszelf. Nee! Kom op zeg! Dat moeten anderen doen. Zij zijn daar verantwoordelijk voor. Zij moeten op de een of andere manier de magische toestemming geven om er te mogen zijn.

Aardig gevonden willen worden.

Veel mensen zijn er een groot deel van hun leven mee bezig. Of zijn er mee bezig geweest. Het ‘iedereen’ maar steeds naar de zin willen maken, niet omdat ze dat nou zo erg graag willen, vanuit het hart. Maar omdat er een ego motief onder zit. ‘Vind mij a.u.b. aardig en wijs mij niet af, bevestig mij dat ik er mag zijn.’

Het is een strategie. Meestal geboren in de kindertijd. Als kind vaak een logisch antwoord op een onlogische situatie. Dat waarvan wij overtuigd zijn wil zich bewaarheid zien. Hierdoor creëren we onbewust situaties die onze overtuigingen over onszelf bevestigen. Die overtuigingen die ooit zijn ontstaan toen we geen beter antwoord hadden. De geschiedenis herhaalt zich.

We worden ouder en zijn al lang geen kinderen meer. En toch leeft de oude overtuiging nog door en staat de bijbehorende strategie nog steeds op ‘play’ en zoeken we buiten onszelf naar de liefde. We zitten vast in rollen van angst om afgewezen te worden of we durven de andere niet af te wijzen en we blijven eeuwig in relaties hangen. Of je wijst iedereen bij voorbaat al af. Mij krijg je niet.

Misschien is dat waarom afwijzing bestaat, om de liefde voor onszelf in onszelf te vinden.

Je kunt vandaag beginnen met het liefhebben van jezelf. Het is een keuze en daarna mag je jezelf er nog een miljoen keer aan herinneren.  Doe alles wat je doet met liefde voor jou. En als je het nog niet gelooft, doe dan alsof. Eet alsof jij van jou houdt. Loop alsof jij van jou houdt. Dans alsof jij van jou houdt. Maak keuzes, alsof jij van jou houdt.

Oefening baart kunst. Om controle te krijgen als kind over je omgeving ben je naar buiten gericht gaan leven.  Je leerde dat een clowns actie een lach opleverde, een goedkeuring en dat was belangrijk. Nu mag je het omdraaien. Toets alles aan jezelf. Hoe voelt dit voor mij? Wat heb ik nodig? Wat wil ik hiermee? Wees eerlijk naar  jezelf toe.

Het is nodig jezelf liefdevol te accepteren

Het is niet nodig jezelf te veranderen en in bochten te wringen het is nodig jezelf liefdevol te accepteren. In de ogen te kijken en te zeggen dit ben IK. Met al mijn volmaaktheden en onvolmaaktheden. Dit ben Ik. Omhels alles wat is. Alles van jou zonder oordeel. Ontvang jou. Uiteindelijk is dit een keuze. Jij kiest voor jou …..of niet…

Keer naar binnen en heet jezelf welkom. Geef jou toestemming om er helemaal te zijn…want je bent er al…

Tip! Conceptie. Workshop.

Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan gerust contact op.

 

 

Recommended Articles