bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling Ziel

Wees aanwezig

new beginningsDe Chaos, het onbekende gebied tussen de oude en de nieuwe situatie. Je hebt afscheid genomen van die baan, relatie, droom, geliefde, wereldbeeld….of…en je bevindt je nu op de oversteekplaats. Het stof van de weg achter je zit nog op je kleren en je draagt zelfs nog de geuren met je mee. Nog niet helemaal klaar voor het te kiezen pad, draal je op de ‘oversteekplaats’.

Wanneer eerdere keuzes geleid hebben tot chaos, tot het verlaten van je comfort zone, of wanneer keuzes van anderen je je comfort zone uitgeduwd hebben, is het soms eng om een keuze te maken. Hoe leer je weer op jezelf te vertrouwen als je eerdere keuzes hiertoe geleid hebben? Wanneer je bang bent om de ‘verkeerde’ keuze te maken doe je soms even niets, wat uiteindelijk ook een keuze is.

Gebruik de tijd op de ‘oversteek’ plaats om te ontdekken wie het is die keuzes maakt. Alles verandert zo ook jij.

Juist wanneer je wereld op z’n kop staat, is het de perfecte tijd om jeZelf te herontdekken.Welke gedragingen passen ondertussen niet meer bij je? Welke overtuigingen kunnen overboord? Hoe ziet het leven eruit dat je wilt leiden? Wie ben jij? Volgens welke waarden leef je? Wat geloof jij over jou en is het waar? Onderzoek wie je bent, wat je wilt integreren en wat je wilt loslaten.

Ervaar…

Ervaar wat er met je gebeurt, wees nieuwsgierig naar jezelf zoals je dat ook naar anderen bent. Stel vragen aan jezelf, ga het dialoog aan met jezelf en onderzoek je overtuigingen. Ervaar wat je voelt, zonder het worden het zijn enkel emoties. Je ervaart verdriet je bent je verdriet niet. Luister naar je gedachten zonder je er mee te identificeren, het zijn enkel gedachten en ze bevatten ook regelmatig onwaarheden. Geloof dus niet alles wat je denkt.

De kracht van herhaling

Wanneer je dit regelmatig oefent, gewoon zitten, ademen en ervaren wat er aanwezig is, ontwikkel je het vermogen om jezelf te observeren, jezelf waar te nemen. Je gaat dan vanuit een ander bewustzijn naar jezelf kijken waardoor je jezelf in overeenstemming kunt brengen met de waarden waar naar jij wilt leven. En waardoor je kunt ervaren wat de juiste stappen zijn om te nemen.

Het is karakter wat overblijft nadat dat waar jij op leunde en je identiteit aan ontleende wegvalt en karakter kun je bouwen.

In de chaos ligt kracht, je persoonlijke macht wordt uitgedaagd. De ware uitdaging ligt in het loslaten van onze aanklachten tegen de ander en onze pijn. We dragen haar bij ons als een trouwe vriend en vragen erkenning en bevestiging voor haar bestaan. En juist die ketenen van pijn binden ons aan tijden die niet langer de onze zijn. Chaos biedt je de kans op vernieuwing en ondersteunt je om je oude pijn los te laten.

Door de kracht die chaos vaak heeft, zuigt ze je in het nu. Het is dit moment dat het Ego tijdelijk in coma ligt, ze bevindt zich op onbekend terrein. Weet daarom wie je bent en wat je wilt zodat het Ego jou kan ondersteunen in het manifesteren daarvan.

Wees aanwezig bij jezelf.

Heb je hulp nodig bij het vormgeven van je leven? Neem dan contact op met Chantal

Recommended Articles