bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Zelf Liefde

Geluk zit in jezelf

fotoWanneer het geluksgevoel iets is wat je moet zoeken dan ga je er vanuit dat het er nu niet is. En dat is een denkfout. Ze kan niet verdwijnen. Ze woont in jou.

We klagen over van alles (zelf over het weer) en we  spreken meer, intenser en langer over onze pijn en falen dan over onze vreugde en overwinningen.

We willen erkenning voor het bestaan van ons drama. Al pratende, denkende en analyserende voeden we onze emotie en illusies. We vragen ons af hoe het komt dat we ons niet gelukkig voelen.

Focus je gedachten. 

Grijp in wanneer je in je drama rondhangt. Gebruik je zintuigen om je in je NU te houden. Let op je ademhaling, laat het door je lichaam stromen. Wanneer je al een tijdje in je negatieve spiraal ronddraait, geef jezelf dan kleine doelen die je leuk vindt. Zoals ik maak elke dag een tekening met vrolijke kleuren. Of ik lees elke dag een hoofdstuk uit een inspirerend boek. Of ik bedenk elke dag een nieuwe leuke spreuk van de dag. Of….

Confronteer jezelf.

Schrijf het recept van je ellende. Wat moet een ander doen en laten om zich zo te voelen als jij?  Moet de ander bijvoorbeeld zichzelf regelmatig uitschelden in zijn hoofd? Wat nog meer? Kijk ook hier voor het schrijven van een goed recept.

Er is veel om dankbaar voor te zijn en zelfs in de grootste lelijkheid vindt schoonheid een weg. Wie daarmee en met het gevoel van dankbaarheid verbonden blijft, kan de zwaarte van het leven meestal lichter dragen.

Niets verdwijnt.

Soms worden we overspoeld met het ene maar dat betekent niet dat het andere weg is, we halen er minder voeding uit, we worden zo overweldigd door een ervaring dat we vergeten dat we meer dan die ervaring zijn.
Let op je frequentie en kijk uit welk vat jij je voeding haalt. Let op je gedachten, ze vormen je dag.

Maak mooie herinneringen. 

Recommended Articles