@home workshops bewustwording Blog huiskamer workshops inner child Innerlijke reis lichaam Oefeningen Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling Zelf Liefde Ziel

Het werken met intenties

Intentie; een woord dat je vaak tegenkomt maar wat is dat nou precies? Wat wordt er bedoeld met het zetten van je intentie? Hoe doe je dat en wat heb je eraan? Werkt het of is het een fabel? Wat is het verschil tussen een affirmatie en een intentie?

Wat betekent het?

De intentie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [ɪnˈtɛn(t)si] Verbuigingen: intenties (mv), wat je wilt bereiken. Ambitie, aspiratie, bedoeling, beogen, doel, moedwil, opzet, plan, pogen, streven, trachten, voornemen. 

Intentie is ook een soort van motivatie, je diepere bedoeling die zich uit in je gedrag. De diepere reden, het diepere doel van waaruit je doet wat je doet. Intentie is ook afstemmen en helpt je focussen, iets wat belangrijk is als je wil manifesteren. Intenties zijn er groot en klein. Voor een dag, een week, een maand of voor een jaar. 

Intenties gaan over een staat van zijn. 

Hoe wij ons voelen heeft effect op dat wat wij buiten ons ontmoeten…

Het onderzoeken van je intenties.

Vaak zijn we niet bewust van de diepere stroom die ons stuurt in ons doen. We zijn ons dus vaak niet bewust van onze intenties. Waarom doe je wat je doet? Niet zelden zitten daar nog innerlijk kind patronen of conclusies uit vorige/andere levens. Veel van onze intenties zijn (nog) gericht op overleven. Stel jezelf de komende tijd eens de vraag ‘waarom wil/doe ik dit?’ 

Welke angsten zitten er nog om volledig jezelf te zijn en jezelf vrijelijk toe te staan om te ontvangen, om te zijn, om te leven zoals je voelt in je hart?

Door met bovengenoemde vragen te werken onderzoek je de diepere stroom achter de (meestal) nog automatische piloot. 

  • Tijdens de mediatie van twee januari werken we ook met het deel dat het spannend vindt als jij jouw intentie leeft.

Het zetten van je intentie.

Hiermee wordt bedoeld dat je een moment neemt om je af te stemmen op dat wat je wil ervaren, of vanuit waar je wil leven. Bijvoorbeeld; vandaag is het mijn intentie om eerst te ervaren wat ik voel voordat ik antwoord geef. Of; morgenochtend word ik vrolijk en fit wakker, vandaag kies ik ervoor om uit liefde te handelen.

Door een intentie te zetten stem jij je af op dat wat de komende tijd belangrijk voor jou is. Door het zetten van je intentie geef je heel bewust aandacht aan wat je wil ervaren. Het helpt je gedachten te focussen en je gedrag/acties te sturen in de kant die belangrijk voor je is.

Neem de tijd om echt met jezelf in gesprek te gaan. Hoe wil jij je voelen? Wat is echt belangrijk voor jou in jouw leven? Op welke waarden bouw jij jouw bestaan?

Wanneer het je intentie is om veel geld te manifesteren en heel rijk te zijn maar je vraagt niet door aan jezelf, dan heb je niet je ware intentie te pakken. Waarom wil je wat je wil? Wat heb je dan? Hoe voel je je dan? Hoe leef je dan? Wat zien je geliefden dan aan je? Wat wil je werkelijk? Misschien is je antwoord ‘een zorgeloos bestaan’ of ‘geen stress over rekeningen want dat geeft mij rust.’

Wanneer je zorgeloos wil zijn dan zoek je contact met vertrouwen. Wanneer je van je stress af wil, vraag je om rust. Wanneer je je afstemt op je diepere intenties, het waarom erachter, dan vloeit de rest automatisch mee. Dat zijn de ‘bijproducten’ van dat wat je werkelijk wil.  Verder is het belangrijk om je intentie positief te formulieren en in het nu; ‘Deze maand ben ik afgestemd op vertrouwen/ deze dag handel ik vanuit liefde.

Wat is het verschil tussen een affirmatie en een intentie?

Een affirmatie gaat vaak over jezelf; ‘ik ben krachtig, ik ben het waard, Ik maak goede keuzes, etc.’ Een intentie is vaak gericht op ervaren en een staat van zijn. Het is iets waar je naar toe wil bewegen, iets dat je wil creëren, in je leven wil trekken. Je kunt intenties en affirmaties aan elkaar koppelen.

Voordelen van het werken met intenties

Door je intenties te onderzoeken en bewust neer te zetten ervaar je dat je meer keuzes hebt dan je dacht. Je gaat van de automatische piloot af en bewuster je ervaringen kiezen en creëren. Wanneer je jezelf aanleert je dag te starten met een intentie versterk je je focus en beweeg je automatisch ook naar je doelen toe. Je wordt niet meer zo makkelijk in de stroom van de dag gezogen en het maakt je bewuster van je eigen scheppingskracht.

Doordat je je bewuster wordt van je keuzes zeg je makkelijker nee, je weet waarom je het doet, hoe jij je werkelijk wil voelen. Je geniet meer van wat je doet, stem je beter af op jezelf, je leeft met aandacht dus intenser en meer in het nu. Dat vermindert het piekeren. Het helpt je aarden omdat je bewust aanwezig bent bij wat je doet en hoe dat voor je voelt. Het werken met je intenties draagt bij aan een positievere ervaring van het leven. 

Meer leren over het werken met intenties. Doe dan ook mee met de meditatie/visualisatie van 2 januari.

Meditatie & visualisatie

Zondag twee januari 2022 geef ik via Zoom een meditatie/visualisatie waarin we de intentie voor de maand zetten en bekrachtigen. We werken we met het deel dat het spannend vindt om vanuit intentie te leven, we maken we contact met onze persoonlijke bron/ster en meer… 

Schrijf je ook in als je 2 januari niet mee kunt doen maar wel graag de meditatie & visualisatie wil ontvangen. De Zoom sessie wordt opgenomen en na afloop naar iedereen toe gestuurd die zich heeft ingeschreven zodat je het nog zo vaak kunt herhalen als je wil. 

Voor meer informatie over de Zoom Meditatie & visualisatie klik HIER.

Heb je vragen of wil je graag een afspraak met mij maken? Neem dan contact met mij op.

Recommended Articles