Blog Choicez

Is dit van mij?

Mooie zielen in mensen lichamen,

Met al die (doods) angst in de lucht… blijf goed scheiden. Wat is van mij en wat is van de ander- hangt in de lucht – komt via tv – vorig leven – etc –
De collectieve (doods) angst kan ook de echo in jezelf raken van trauma’s omtrent de dood in andere / vorige levens. De natuurlijke reactie op trauma is vechten of vluchten. Kan dat niet dan bevriezen en gaan we in shock. We dissociëren en gaan op overleven.

We gaan dan van levensenergie naar overlevingsenergie. De motor is dan niet liefde maar angst.

Ontkenning en relativeren zijn overlevings mechanismen. (Het valt wel mee).

Bevriezing is bijna zeker als de natuurlijke impuls tot vechten of vluchten al beschadigd is geraakt door jeugd trauma’s. Wanneer je merkt dat er nauwelijks iets uit je handen komt en je je zwaar voelt, dan is dat hoogstwaarschijnlijk de ingeademde (collectieve) shock.

Angst raakt ons ook heel erg het tekort denken (hamsteren).

Om de shock op te heffen is ademhaling behulpzaam. Adem je hoog? Kun je je voeten in je sokken voelen? Ben je hier? Ben je helemaal aanwezig?

Controle is ook gekoppeld aan angst en voor velen voelt het alsof ze die verliezen.

Oefen jezelf om vanuit je hart, vanuit liefde kritisch te blijven op wat je toelaat in je veld. Hoe vaak galmt de Corona angst via de tv door de woonkamer? Hoeveel praat je erover, hoe voed je die angst? Hoeveel filmpjes op YouTube heb je al
bekeken?

Nu meer dan ooit is het belangrijk je energie schoon te houden. Als je toch onder de douche staat in de ochtend, check dan ook je energie.

Geef jezelf een kleur. Bijvoorbeeld blauw. Geef – niet eigen energie – een andere, verzamel kleur. Het water wordt de kleur blauw die jij bent. Stroomt over je aura, je lichaam en via je kruin chakra DOOR je lichaam, je cellen, organen .. alles..
Dat wat niet jouw kleur verlaat via je voet chakra’s je lichaam en spoelt van je af. Visualiseer het, zie-voel-ervaar het.

Wees aanwezig in je lichaam.

Herhaal 3x hardop ‘ik ben’ terwijl je goed doorademt

Je kunt ook salie branden terwijl je doucht.

Wees lief voor jezelf.

Op Mijn YouTube kanaal vind je weekvlos, tussendoortjes, interviews en zielenpraat. Abonneren is gratis.

 

 

Recommended Articles