bewustwording Blog Choicez Persoonlijke ontwikkeling Spirituele ontwikkeling

Is dit van mij?

10675659_892630890769071_5947004830552753479_nAlles is energie en de hele dag door wisselen we met elkaar energie uit. Wanneer we met elkaar spreken, appen, bellen, mailen en zelfs wanneer we (sterk) aan elkaar denken.

Je kent het vast wel; sommige mensen zuigen je leeg, sommige mensen peppen je op. Dat is,  kort door de bocht gezegd, de werking van energie. Het is belangrijk dat je leert om in je eigen energetische ruimte te blijven. Een ander hoeft je niet op te laden of leeg te zuigen. Goede ademhaling is daar een belangrijk hulpmiddel bij. Adem is verbinding. De verbinding tussen ziel en lichaam. Adem is leven. Als je niet kunt ademhalen ben je snel dood. Wanneer wij niet aanwezig zijn is het makkelijker voor niet eigen energie om aan te haken en wanneer we niet goed ademen (verbinden) zijn we niet aanwezig.

Het voordeel van werken met je ademhaling is dat je je bewuster wordt van je lichaam en wat zij aangeeft. Het is een heel wijs systeem waaraan je vragen kunt stellen. In stilte en aanwezigheid hoor je de antwoorden. Zo kun je bijvoorbeeld de vraag stellen; ‘is dit van mij?’

Wanneer jij je goed voelt en je zonder aanleiding bijvoorbeeld ineens angst voelt, leer jezelf dan de vraag te stellen; “Is dit van mij?”

Zelfs als je niemand bent tegengekomen  kan het zijn dat er eerder iemand was waar jij nu bent die zich zo voelde en dat het is blijven ‘hangen’. Ook kun je collectieve energie uit de lucht oppikken zonder dat je het door hebt.

Leer je eigen energie beter kennen. Je hoeft niet alles op te pikken dat rondvliegt. Leer bij jezelf blijven. Aanwezig. Neutraal. Wanneer je gaat werken met je ademhaling, zul je merken dat de inademing een andere Adem is dan de uitademing. Ook zul je tussen de twee een stil punt ontdekken, de waarnemer. Leer daar meer te zijn.

Een simpele manier om hiermee te beginnen is om elke dag een paar minuten bewust te ademen. Je doet dit dan vervolgens steeds langer. Ook kun je de wekker op je telefoon zetten die je om het uur vraagt hoe je ademhaling is. Je zult merken dat deze vaak hoog zit, dan ben je niet volledig aanwezig. Na een tijdje hoef je jezelf niet meer hieraan te herinneren.

Doordat je meer aanwezig bent zul je ook tijdig te signalen van je eigen systeem opvangen. 

Aanwezig zijn is dus belangrijk. Maar je kunt meer doen. Als je visueel bent ingesteld; werk met kleur. Geef jezelf en de anderen een kleur en observeer wat er met jouw kleur gebeurt tijdens interactie. Word je overspoeld door andermans kleur? Overspoel jij de ander? Blijven jullie in je eigen centrum?

Leer ermee spelen. Leer de taal van je eigen energie. Je ziel. Ontdek. Wees nieuwsgierig naar jezelf. Leer te voelen, zien, weten wanneer het niet jouw energie is en besef ook dat je zonder kapstok je jas niet kunt ophangen.

Als iets aanhaakt hebben we negen van de tien keer zelf ook een haakje. Een overtuiging of ervaring uit dit of een vorig leven. Pik je bijvoorbeeld makkelijk verdriet op dan zit het vaak ook in je eigen systeem. Onverwerkt haakt op onverwerkt aan. Daarom is het ook belangrijk om je eigen (energetische) lading te scheiden van die van anderen. Om aanwezig te zijn bij jezelf. Om Ik en de Ander te herkennen.

Keer naar binnen.

 

Meer informatie? 

Werken met de ziel enzo

Contact

 

 

 

Recommended Articles