bewustwording Blog Oefeningen

Visualisatie oefening

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

IMG_3016Visualisatie voor het verbinden met je zelf -liefde (vertrouwen, kracht, talenten, …. vul in). Breng jezelf in overeenstemming met de energie van waaruit je wilt gaan werken. Ga dus niet snel even visualiseren als je net uit je werk komt, maar trek er een moment voor uit.

Denk na over jou en je leven. Kijk eens naar de weg die je hebt afgelegd. Wat heb je het toch goed gedaan! Als er iets is dat jij van jezelf beschermd hebt al die jaren, dan is het nu tijd om dat wat jij moest beschermen als kind, weer terug uit bewaring te nemen.

Wat precies wil je terug halen?

Richt het moment van de visualisatie zo in dat je de tijd en ruimte voor jezelf hebt. Stem je af op je verloren talent (het vermogen van jezelf te houden, je eigen geluid, je zelfrespect, je kracht, ect.) Pak pen en papier en leg dat naast je. Noteer hoe jij je zou voelen als je dat weer terug in ‘je bezit’ hebt. Hoe ziet je leven er dan uit? Wat merken de mensen die dicht bij je staan aan jou voor verschil?

Beweeg je kaken, schouders en nek los. Stamp een paar keer met je voeten op de grond. Maak contact. Je bent nu hier. Adem.

Ga ergens zitten, liggen of staan waar je ongestoord contact kunt maken met jezelf. Sluit je ogen. Adem diep in, span al je spieren aan, houd vast…en laat los terwijl je stevig uit ademt met geluid. Herhaal dit nog 3 keer. Beweeg je kaken, schouders en nek los. Concentreer je op je ademhaling en verbind je met je natuurlijk ritme.

Fantaseer een veilige plek in de natuur waar je ongestoord kunt genieten van de zon en het zachte lente briesje op je huid. Leg je handen op je buik en voel hoe deze zachtjes op en neer gaan op je ademhaling. Alle spanning adem je uit en wordt moeiteloos meegenomen door je Ademhaling. Adem in… en uit…in….en….uit…Verbind je met je ademhaling. Pas wanneer je voelt dat je klaar bent ga je verder….

Stel je de Godin van liefde voor, er is geen manier waarop dit ‘hoort’ visualiseer haar maar zoals het in je opkomt.
Ervaar hoe ze steeds dichter bij komt. Wat gebeurt er in je lichaam?

Ze draagt iets bij zich, het is voor jou.Ze geeft jou dat terug dat jij ooit in bewaring gaf. Hoe voelt dat? Adem het maar helemaal in. Ga het dialoog aan en de ervaring in. Laat de rest zich ontvouwen vertrouw op je eigen fantasie en op de energie van liefde!

Wanneer je je klaar bent neem dan nog even de tijd voor jezelf. Verwen jezelf met iets, maakt niet uit wat. Schrijf je ervaring op en vertel maar aan jezelf hoe anders alles nu voelt, nu jij je kwaliteit terug hebt en vanuit daar leeft.

Vertrouw op jezelf en de helende energie van (zelf) liefde…..

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recommended Articles