bewustwording Referenties Regressie Zelf Liefde Ziel

Mijn eerste ervaring met regressie | Referentie

img0048Wat een bijzondere ervaring heb ik beleefd: mijn allereerste regressie sessie. Mijn hoofd loopt er nog van over van de emoties en gevoelens van herkenning en verbinding. Een hoop dingen vallen als puzzelstukjes op zijn plaats. In dit leven vind ik soms moeilijk om te gaan staan voor ik wie ik ben omdat ik diep van binnen een angst voel voor de gevolgen die dat zouden kunnen hebben. Waar het gevoel vandaan komt, is me na de sessie duidelijk geworden en heb het ook een plek kunnen geven. Sinds kort treed ik naar buiten wie ik ben en waar ik voor sta.

Een ontwikkeling die al langer geleden in werking is getreden door verschillende gebeurtenissen. Tijdens de sessie komen er heel duidelijk beelden naar voren dat ik gedood ben omdat ik stond voor wie ik was en wat ik voelde. Iemand die mij verraadde riep ik tot de orde. Wat ik alleen onderschatte was dat de menigte erom heen zich tegen mij keerde en dat ik de confrontatie met de dood moest bekopen. De aanleiding was de pijn en het onrecht dat mij en mijn gezin was aangedaan en de vrouw die ik toen was, trad op tegen dat onrecht.

Maar het moment van geen kant meer op kunnen maakte zo machteloos, nog bozer maar ook zo verdrietig omdat ik wist wat me te wachten stond en wie ik achter zou laten, mijn 2 kinderen. De verbinding die ik met deze vrouw voel, ligt zo dichtbij de vrouw die ik in dit leven lijk te herleven.

De vrouw, vertrouwenspersoon en verbonden met de natuur, vol liefde, warmte en bescherming van haar naasten, leeft weer in een ander lichaam in een andere tijd. Ik ben verwonderd hoe deze beelden diep mijn ziel hebben geraakt en door in contact te komen met deze kant van mij en de diepere lagen van mijzelf te doorgronden hoe beter ik mezelf leer kennen en mezelf nog meer laat zien naar de buitenwereld.

Ik draag deze ervaring mee in mijn hart en ik dank Chantal voor de liefdevolle benadering en kennismaking met deze vrouw in mij. Deze referentie is Van Manou Burghout.

Wat is Regressie? Door | Chantal van den Berg

Regressie betektent letterlijk terug gaan in de tijd. Voor wat betreft regressietherapie klopt die term dus eigenlijk niet. want we gaan nergens naar terug. We maken contact met iets dat sterk in je NU aanwezig is. Je hebt er last van, of merkt iets op waardoor je er nieuwsgierig naar wordt.

Ik werk vanit de gedachte dat de ziel naast ervaringen in het huidige leven ook ervaringen van voor dit leven bevat. Deze ziel bevat ervaringen uit verschillende levens. Doordat sommige ervaringen onverwerkt en / of onbegrepen zijn gebleven, stuurt de ziel telkens aan tot re-stimulatie.

Ze wil afmaken wat niet af is. Heel maken wat gebroken is. Dit zorgt ervoor dat een bepaald probleem, zolang het niet opgelost, geïntegreerd
en begrepen wordt, zich blijft aandienen in je leven. Telkens met een ander gezicht. Maar als je er beter naar kijkt, zie je dat het probleem dezelfde kern heeft. Hetzelfde thema.

Binnen deze verschillende gebieden richten we ons op het herstellen van je natuurlijke levenskracht, zodat het ervaren van de
verbinding met jezelf en de wereld om je heen weer de basis kan vormen van waaruit je leeft.

Hoe werkt dat dan ….Regressie?

Tijdens deze sessies werken we voornamelijk met trance: een natuurlijke staat van bewustzijn die we tijdens een sessie versterken om zo ervaringen uit het (onder) bewustzijn te laten (her) beleven. Het versterken van de trance gaat via taal, emoties, gedachten en lichaamsgevoel.

Bij trance werken we met het elliptische bewustzijn, wat inhoudt dat je je op twee punten tegelijk kunt concentreren. Enerzijds weet je waar je bent en wat je doel is. Anderzijds richt je je op de ervaring uit je (onder)bewuste. Dit heeft als voordeel dat je je kunt richten op het ervaren en tegelijkertijd voelt en weet dat de controle bij jou ligt. Dit zorgt voor ‘kwartjes momenten’. Je begrijpt dan hoe het probleem tot stand is gekomen, welke conclusies je eraan verbonden hebt in het verleden en je gaat inzien hoe die nu nog (beperkend) doorwerken in je leven.

Reïncarnatietherapie / regressietherapie is ‘gewoon’ een therapie die zeer effectief is gebleken. Vaak zie je wel wat er mis is en wat je eraan zou kunnen doen. Aan zelfkennis ontbreekt het je niet. Toch is het moeilijk om bepaalde patronen te doorbreken. Voor veel mensen is alleen over je probleem praten niet genoeg. Het gaat om het ervaren, het inzicht gecombineerd met het buikgevoel. Het werkelijk begrijpen, mentaal, emotioneel, spiritueel en zelfs fysiek. Van het tot stand komen van je probleem tot het in stand houden ervan. Als je dat vanaf je oppervlakkigste
oppervlakte tot je diepste diepte snapt, snap je ook dat het niet hoeft, dat je een keuze hebt.

We richten ons op het vrij maken van de natuurlijke levens energie en talenten. Versterken van dat wat er al is. Je ziel bevat een zee aan ervaring die jij, wanneer je jezelf leert kennen, kunt integreren in je persoonlijkheid. Je bent energie, je persoonlijkheid leeft in jou.

Meer lezen? Soul Work

Recommended Articles