Referenties Ziel zielsregressie

En zij leefde nog lang en gelukkig | Referentie LBL

Het leek wel een fout toneelstuk waarin ik beland was. Het decor was anders, de
hoofdrolspeler had een andere naam, maar toch… het kwam mij allemaal zo bekend voor… Deze scenes heb ik toch al een keer gespeeld?  Ik kan zelfs voorspellen hoe dit stuk eindigt! En jawel, de cirkel is weer rond.

Weer sta ik met een hart vol verlangens maar met lege handen op het toneel wat mijn leven is. Hoe kan het toch dat mij dit weer overkomt? Terwijl ik zo geleerd heb van de vorige keren en ik deze keer niet in mijn valkuilen ben gestapt. En toch… er is geen “ze leefden nog lang en gelukkig.” Mijn hoofd weet zo goed wat ik wil en hoe het moet, maar toch lukt het niet. Diep van binnen kan ik geen contact maken met een vertrouwen, een vertrouwen dat het ook voor mij weggelegd is.

Zoekend naar antwoorden ga ik op reis naar een leven lang geleden. Een leven waarin ik beschermde wat mij dierbaar was, waarin ik opkwam voor mijzelf, maar waardoor ik alles verloren ben. Mijn gezin, mijn huis, mijn eigenwaarde en mijn leven. Door de ervaring in dit leven heeft zich een overtuiging  in mij vastgezet dat ik geluk en liefde niet verdien. En onbewust draag ik deze schuld al honderden jaren met mij mee. Ik zie andere levens waarin ik probeer hiermee om te gaan. Iedere keer word ik weer met dezelfde thema’s geconfronteerd; bescherming, angst, machteloosheid, voor mezelf opkomen, vrijheid. Maar het lukt niet om deze schuld in te lossen.

Ook  in dit leven herken ik dezelfde situaties. En nu begrijp ik dat de nare ervaringen en de mensen die ik ben tegen gekomen één doel hadden. Ze zijn spiegels, uitdagingen om mij achter mijn muur vandaan te halen, om mij weer tot leven te brengen. Keer op keer, net zo lang totdat ik de cirkel doorbreek… Totdat IK de cirkel doorbreek. Want al die tijd had ik de sleutel  tot mijn geluk in mijn eigen hand, alleen kon ik het niet zien.  Nu weet ik dat wat er lang geleden gebeurd is mijn schuld niet was, nu kan ik het verdriet en de pijn van toen verwerken. Vanaf nu staat het mij niet meer in de weg en durf ik weer te vertrouwen. Vanaf nu leef ik nog lang en gelukkig.

Dank je wel Chantal dat je mij hebt begeleid op mijn reis.

L.

Ook een life between lives (LBL) ervaren? Kijk hier voor meer informatie.

Recommended Articles